Društvo

NUNS: Predsednik Opštine Obrenovac da se javno izvini novinarki „Istinomera“

nuns-640-300x151Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) najoštrije osuđuje uvredljivo ponašanje predsednika Opštine Obrenovac Miroslava Čučkovića prema novinarki „Istinomera“ Jasmini Prodanović.

NUNS poziva Čučkovića da se javno izvini novinarki zbog uvreda koje joj je uputio sa skupštinske govornice a kasnije i putem društvene mreže Tviter.

Predsednik Gradske opštine Obrenovac juče je na svom Tviter nalogu novinarku Jasminu Prodanović nazvao „voajerom psihopatom“.

– Novinarka „Istinomera“ iz Obrenovca ponovo na Skupštini provocira, samo ovaj put nema skrivenu kameru kao voajer psihopata. Lažomeri! – napisao je Čučković na svom Tviter nalogu.

Jasmina Prodanović, članica NUNS-a, objasnila je da je predsednik Gradske opštine Obrenovac vređao više puta i nju i „Istinomer“.

– Na poslednje dve sednice Skupštine gradske opštine Čučković je za govornicom meni i „Istinomeru“ upućivao uvrede i različite kvalifikacije. Prvi put je to bilo krajem oktobra, a onda je juče to ponovo uradio. Bila sam u Skupštini kao izveštač, sedela sam gde sede novinari i snimala. Kvalifikacije koje mi je pred celom Skupštinom uputio gospodin Čučković nisu bile nimalo prijatne – rekla je Prodanović.

Koleginica Prodanović ukazuje da je uvredljivo ponašanje Čučkovića prema njoj i „Istinomeru“ počeo kada je tokom posete Obrenovcu pitala gradonačelnika Beograda Sinišu Malog kada će biti u ovoj gradskoj opštini biti postavljen kamen temeljac za fabriku „Mai ta“.

– Tada sam nosila kameru, snimala i postavljala pitanja gradonačelniku Malom. Kako su oni pokušavali da izbegnu pitanje, ja sam žurila za njima, što se vidi na snimku. Tada je Čučković rekao kako držim kameru u torbi ’kao voajer psihopata’ i od tada me tako zove – objašnjava Jasmina Prodanović.

Po izlasku iz skupštinske sale novinarka „Istinomera“ je pitala Čučkovića „zbog čega zloupotrebljava skupštinsku govornicu za prozivanje novinara“. Kaže da je dobila odgovor da je to „zbog njihovog ponašanja“.

 

Sekretarijat NUNS-a

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.