Друштво

„Попови другари“ победници трећег Меморијалног турнира „Зоран Поповић Поп“

У уторак увече од 19 до 23 сата одигран је трећи Меморијални турнир „Зоран Поповић Поп“ на терену у Вранову. Турнир је ове године био ревијалног карактера због поклапања са термином Светског првенства у фудбалу и такмичило се пет екипа.
Победник турнира је екипа „Попови другари“. Друго место освојила је екипа „Попове колеге“, док су трећепласирани „Попови ветерани“.Четврта и пета позиција припала је екипама: „Попови саиграчи“ и „Попови омладинци“.
За најбољег играча турнира проглашен је Славко Савић , најбољи голман је Дарко Маринковић, а као најбољи стрелац ове године се уписао Јован Беч.
Најбољим екипама и појединцима додељени су пехари и дипломе,а осталим учесницима и свима који су допринели организацији турнира и чувану сећања на Зорана Поповића Попа,додељене су захвалнице у име његове породице.Награде и захвалнице уручила је Јована Поповић, Зоранова старија ћерка.
Потом је уследило Попово вече у оквиру кога су учесници турнира, пријатељи,гости, играчи заједно са Поповом породицом евоцирали успомене не Зорана, прерано преминулог тренера ФК Пролетер из Вранова.
Организатори су поручили да се идуће године наставља као и у претходне две године у којима је турнир постао најбољи и најјачи у Смедереву и околини.
Због лоших услова на терену у Вранову, најављено је да ће идуће године бити размотрено место одржавања четвртог Меморијалног турнира Зоран Поповић Поп.

Меморијални турнир посвећен овом дугогодишњем фудбалеру и спортском раднику, први пут организован је у јуну 2016. За две године постао је препознатљив и ван оквира Подунавског округа. У прилог томе говори чињеница да се до сада надметало скоро 50 екипа, у просеку 25 по турниру, и око 500 играча,међу којима доста познатих футсалера, те да је само прошле године турнир на трибинама у Вранову испратило више од пет хиљада гледалаца.
Зоран Поповић Поп преминуо је 19. октобра 2015.године након краће и тешке болести. Готово до последњег дана, упркос болести, био је на клупи ФК Пролетер, који је управо под његовом тренерском палицом те године ушао у виши ранг – зону Дунав.
Управа клуба,а потом и Градско веће града Смедерева, донело је 15.априла 2016.године одлуку да стадион ФК Пролетер добије име „Зоран Поповић Поп“. У ложи на стадиону, уочи финала првог турнира званично је откривена мермер плоча са натписом „ Стадион Зоран Поповић Поп“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.