Друштво

Саопштење за јавност: COCA-COLA ПОДРШКА ЗА 1000 МЛАДИХ У СРБИЈИ

-У сарадњи са Министарством за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Националном службом за запошљавање и НАЛЕД-ом, Coca-cola HBC Србија покреће национални програм који ће младима без посла омогућити да стекну личне и професионалне вештине, кључне за запослење и успешну каријеру

 

У сарадњи са Министарством за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Националном службом за запошљавање и НАЛЕД-ом, компанија Coca-cola HBC Србија покреће национални програм Coca-cola подршка младима, у оквиру ког ће 1.000 младих без посла добити прилику да унапреде своје личне и пословне вештине, кључне за успешно запослење.

Овај национални програм намењен је незапосленим младим људима који имају између 18 и 30 година и минимално средњу стручну спрему, а који не учествују у другим званичним програмима обуке. Едукативне радионице ће водити сертификовани стручњаци са великим искуством, као и запослени компаније Coca-cola HBC Србија. Полазници ће имати прилику да уче о успешној комуникацији, пословној администрацији, финасијама, управљању пројектима, припреми пословних планова, као и томе како да лакше дођу до жељеног посла.

„У оквиру система политике запошљавања, млади до 30 година старости представљају категорију незапослених лица којима се пружа додатна стручна помоћ и подршка у процесима интеграције или реинтеграције на тржиште рада. Незапослени млади укључују се у мере активне политике запошљавања које су циљно оријентисане и усклађене са специфичним потребама младих, али уједно и усмерене на стварање могућности за продуктивно запошљавање и ефикасан прелазак са школовања на рад. Остварена сарадња са Coca-cola HBC Србија представља прави пример партнерства заснованог на потребама младих и послодаваца којим се, кроз континуирано улагање у знања, вештине и компетенције младих, ствара квалитетан и одржив људски капитал за будућност“, истакао је Зоран Лазић, помоћник министра у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

Радионице ће се одржавати током маја и јуна у Ћуприји, Краљеву, Шиду, Смедеревској Паланци и Алексинцу, а током септембра и октобра у Ковину, Пријепољу, Новом Пазару, Прокупљу и Лесковцу.

„Овим дугорочним програмом желимо да омогућимо младим људима да савладају важне пословне вештине, примене ново знање и са самопоуздањем крену у потрагу за пословима које желе. Наша идеја је наишла на сјајну реакцију Министарства за рад и Националне службе за запошљавање и заједно смо овај програм креирали тако да одговоримо на праве потребе младих, оснажимо их на прави начин и дамо им могућност да крену ка стварању успешних каријера“, сматра Драган Лупшић, директор сектора за односе са јавношћу, комуникације и правне послове компаније Coca-cola HBC Србија.

Неда Милановић, директорка Сектора за подршку у запошљавању, истиче да ће сарадња Националне службе за запошљавање и компаније Coca-cola HBC Србија свакако допринети побољшању положаја младих на тржишту рада. „Национална служба за запошљавање подржава сваки пројекат који може допринети бржем запошљавању младих. Према статистичким подацима, крајем априла ове године на евиденцији незапослених било је 157.222 младих. Све више послодаваца и инвеститора жели да запосле младе људе, али пракса показује да немали број њих непоседује адекватна знања. Управо из тог разлога су пројекти којима се подиже мотивација и ниво компетенција кроз различите врсте обука веома важни. Ово је начин како треба повезати младе људе којима је потребна ова врста додатне подршке и послодавце који су у потрази за адекватним кадром“, нагласила је Неда Милановић.

Заинтересовани кандидати се могу пријавити за учешће у програму на сајту www.coca-colapodrskamladima.com. Потребно је да кандидати попуне једноставан формулар, док се на интернет страници могу упознати са свим детаљима програма, предавачима и распоредом радионица по градовима.
За све додатне информације можете контактирати овлашћену агенцију за односе са јавношћу Representing communications 011/7152 – 500. Контакт особа: Тања Вдовић, 063/384-256, tanja.vdovic@represent.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.