Društvo

Svečanost u Institutu „Goša“ u Smederevskoj Palanci: SERTIFIKATI ZA MLADE ZAVARIVAČE

-Obuku uspešno završilo 32 kandidata koji su osposobljeni  za tri konvencionalna postupka

 

U Centru za obuku Instituta „Goša“ u Smederevskoj Palanci svečano su uručeni sertifikati mladićima koji su uspešno završili obuku za zavarivače. To su učinili Mirko Ličina, direktor Instituta  i Ivana Simonoviće , predstavnica projekta Podsticanje zapošljavanja mladih.

Projekat je  rezultat višegodišnje saradnje  Instituta „Goša“ i  GIZ-a. Na obuci, koja je trajala četiri meseca, bilo je 32 kandidata.  Oni su stekli znanje i veštine neophodne za zavarivače za tri konvencionalna postupka zavarivanja. Svi su uspešno položili završni test i tako stekli uslov za dobijanje sertifikata koji je i međunarodno priznat.

-Koristim priliku da se zahvalim GIZ-u i njegovom tim, pre svih,  vodećem koordinatoru Programa za održivi razvoj u Srbiji, gospodinu Heinc Dieter Harbersu, projekt menadžerima Danici Belić, Ivani  Simonović i Milošu Ikoniću, koji su obezbedili sve neophodne uslove za uspešnu realizaciju projekta – kazao je na svečanosti direktor Instituta „Goša“ Mirko Ličina.

On je istovremeno pohvalio svoje kolege, mentore inženjere i svoje pomoćnike Zlatana Milutinovića i Milana Prokolaba, kao i tim  instruktora  na čelu  sa šefom Centra za obuku, inženjerom Danijelom Pavlovićem.

Govoreći o značaju pomenutog projekta, direktor Ličina je naglasio da je cilj bio  da se mladi, a nezaposleni, obuče za zanimanje i profesiju koja je, kako se izrazio,  lako zapošljiva i tražena  u sistemu privređivanja.

-Svedoci smo koliko je zavarivač traženo i cenjeno zanimanje kod nas i u svetu – dodao je Ličina.- Od ovog trenutka vaš život se menja nabolje i trudite se da se stalno obrazujete.- Na svečanost smo pozvali predstavnike nekoliko firmi, koje imaju potrebe za zavarivačima. Na nas možete računati i kad je u pitanju povezivanje sa poslodavcima, a uveren sam da će vam naša preporuka uvek dobro doći.

Direktor  Mirko Ličina je istakao da Institut „Goša“ radi na novim projektima i najavio da se priprema nova grupa mladih za obuku za zavarivače.

D. J.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.