Društvo

U Smederevskoj Palanci zvanično otvorena Fabrika „Kyungshin cable Europe“.

Svečanom ceremonijom u Smederevskoj Palanci zvanično je otvorena fabrika „Kyungshin cable Europe“.

Obeležavanju otvaranja fabrike i puštanju proizvodnog pogona u rad prisustvovali su predsednik Srbije Aleksandar Vučić, generalni direktor Kompanije „Kyungshin cable Europe“ Seo Jae Keun, Njegova ekselencija Hjong-ćan Če ambasador Republike Koreje u Srbiji, predsednik Opštine Smederevska Palanka Nikola Vučen, kao i predstavnici diplomatskog kora i lokalnih i republičkih vlasti.

Izgradnja ove fabrike, trajala je nešto manje od šest meseci i jedan je od pokazatelja sve većeg interesovanja investitora iz Republike Koreje za proširenjem saradnje sa Republikom Srbijom. Nakon svih izvršenih priprema, sertifikacija, obuke zaposlenih i izrade prototipova, Fabika „Kyungshin cable Europe“ zvanično je pustila svoj pogon u rad, spremna da osvoji evropsko tržište.

„Kyungshin cable Europe“ je deo „Kyungshin group“, čija se postrojenja nalaze u brojnim državama širom sveta, uključujući Kinu, Sjedinjene Američke Države, Meksiko, Poljsku, Južnu Koreju i druge države. Nakon fabrike u Poljskoj, ovo je jedina fabrika u Evropi ove kompanije koja ima za cilj da evropskim proizvođačima i dobavljačima baterija za električna vozila isporuči ekološke automobilske komponente.

Otvaranjem fabrike u Srbiji, Kompanija „Kyungshin“ je uspostavila sistem kojim će efikasno odgovoriti na zahteve potrošača i tržišta lokalizujući sektore kao što su istraživanje i razvoj, proizvodnja, prodaja i servis u Evropi, koja je jedno od tri vodi tržišta u svetu, pored Sjedinjenih Američkih Država i Kine. „Kyungshin cable Europe“ u Smederevskoj Palanci proizvodiće delove za električne baterije automobila visoke tehnologije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.