Друштво

Забрана кретања од петка у 17 часова до понедељка у 5 часова ујутру

Влада Републике Србије изменила је трајање ограничења кретања за викенд, која ступају на снагу од петка у 17 часова до понедељка у 5 часова ујутру.

Грађани старији од 65 година могу напустити своје домове у петак, од 4 до 7 часова ујутру, како би купили намирнице у продавницама које ће радити у петак, у истом периоду – од 4 до 7 часова ујутру.

С обзиром на то да је забрана кретања продужена, грађани своје кућне љубимце могу извести и у суботу и у недељу од 8 до 10 часова ујутру, као и свакога дана између 23 часа и 1 час после поноћи. Шетња може трајати 20 минута, до 200 метара од места пребивалишта.

Битно је напоменути да без обзира на забрану кретања, уколико грађани осете било какве тегобе или треба да се јаве у свој Дом здравља у случају сумње на коронавирус, никако не треба да одлажу одлазак и свакако неће бити санкционисани уколико због тога напусте свој дом.

Влада Републике Србије наставиће да са највећом пажњом прати развој ситуације у вези са COVID-19 и прилагођава све мере, ослањајући се искључиво на савете стручњака.

Још једном апелујемо на све грађане да се придржавају свих мера без изузетка, како бисмо сви заједно што пре из ове битке изашли као победници.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.