Kragujevac

Dodeljene Svetosavske nagrade

Povodom obeležavanja Svetog Save kragujevački Univerzitet je po prvi put dodelio Svetosavske nagrade. Dobitnik nagrade za životno delo je Vidan Papić, redovni profesor Filološko umetničkog fakulteta, dok je nagradu za izuzetna postignuća dobio Milomir Gašić, redovni profesor Fakulteta za mašinstvo i građevinarstvo u Kraljevu.

Odluku o dobitnicima Svetosavskih nagrada doneo je Senat Univerziteta, a izabranima je nagrade uručio prorektor za nauku prof. dr Dragan Bošković.

Na Svetosavskoj akademiji dodeljene su i stipendije za najbolje studente kragujevačkog Univerziteta. Fondacija za stipendiranje odlučila je da stipendiju dobije najbolji student na svakom od 12 fakulteta, uz izuzetak da je dvoje studenata sa FILUM-a dobilo stipendiju, jedan iz oblasti filologije, a drugi sa polja umetnosti.

Stipendije su dodeljene studentima završnih godina akademskih i integrisanih akademskih studija, a epitet najboljeg poneo je Nikola Milosavljević, student četvrte godine Pravnog fakulteta u Kragujevcu sa prosečnom ocenom 10,00.

 

(Preuzeto: PRESSEK)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.