Kragujevac

Nedopustivo ponašanje predsednika Opštine Bor

f-2Poslovno udruženje Asocijacija lokalnih i nezavisnih medija „Lokal pres” najoštrije osuđuje ponašanje predsednika Opštine Bor Živorada Petrovića prema novinaru „Borskog problema” Ljubiši Marinkoviću.

Živorad Petrović, predsednik Opštine Bor, uslovio je članove Saveta Mesne zajednice Gornjane da će napustiti sastanak, na kome je trebalo da bude prezentovan budžet za 2017. godinu, ukoliko iz prostorije ne bude udaljen novinar “Borskog problema“.

Iako su članovi Saveta pokušali da se suprotstave, novinar borskog lokalnog lista napustio je sastanak ne želeći da pravi problem.

Takvo uslovljavanje od strane predsednika opštine “Lokal pres” smatra pritiskom na lokalne medije i ugrožavanjem prava građana da blagovremeno i objektivno budu informisani. Ovakva praksa posebno je nedopustiva u malim lokalnim sredinama, jer ugrožava sigurnost novinara i onemogućava kvalitetno i nepristrasno informisanje javnosti.

Od predsednika Opštine Bor zahtevamo da se novinaru i građanima MZ Gornjane javno izvini za svoj neprimereni postupak i ubuduće pokaže veći stepen odgovornosti u skladu sa funkcijom koju obavlja.

Kragujevac

9.12.2016.

PU “Lokal pres”

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.