Култура

„Надреални фото-албум“ Славише Крстића – корак пре ремек дела

slavisa krstic - nadrealni foto-album (korice)У издању Банатског културног центра, недавно је из штампе изашао роман „Надреални фото-албум“, аутора Славише Крстића из Смедеревске Паланке.

Веома занимљив и звучан наслов романа допуњује поднаслов и нека врста објашњења аутора да се ради о „причама о ненаписаном роману“.

Већ сама оригиналност идеје и јединствени начин и стил приповедања сврставају ову књигу у вредне и посебне, а удубљивање у детаље једне круцијалне сторије састављене од више повезано-неповезаних сегмената, обезбеђује јој читаност, трајање и посебно место у савременој српској књижевности.

Аутор није непознато име широј читалачкој јавности јер је до сада објавио неколико примећених поетских и прозних књига.

13040988_1011900188885736_6690667156916880555_oКонзументи написаних речи Славише Крстића имали су већ у рукама „Гонет“, „Путоплет“, „Овде и сад“…, а његови савременици препознају га и као ширу и комплекснију уметничку појаву, која своје идеје реализује и кроз музику или уметничку фотографију.

Ради се о талентованом и креативном ствараоцу који је овим романом читалачкој јавности послао поруку да још није обелоданио „најбоље из себе“.

Роман „Надреални фото-албум“ представља снажно приближавање том уметничком остварењу, заправо – корак пре ремек дела.

 

Дејан Црномарковић

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.