Kultura

„Nadrealni foto-album“ Slaviše Krstića – korak pre remek dela

slavisa krstic - nadrealni foto-album (korice)U izdanju Banatskog kulturnog centra, nedavno je iz štampe izašao roman „Nadrealni foto-album“, autora Slaviše Krstića iz Smederevske Palanke.

Veoma zanimljiv i zvučan naslov romana dopunjuje podnaslov i neka vrsta objašnjenja autora da se radi o „pričama o nenapisanom romanu“.

Već sama originalnost ideje i jedinstveni način i stil pripovedanja svrstavaju ovu knjigu u vredne i posebne, a udubljivanje u detalje jedne krucijalne storije sastavljene od više povezano-nepovezanih segmenata, obezbeđuje joj čitanost, trajanje i posebno mesto u savremenoj srpskoj književnosti.

Autor nije nepoznato ime široj čitalačkoj javnosti jer je do sada objavio nekoliko primećenih poetskih i proznih knjiga.

13040988_1011900188885736_6690667156916880555_oKonzumenti napisanih reči Slaviše Krstića imali su već u rukama „Gonet“, „Putoplet“, „Ovde i sad“…, a njegovi savremenici prepoznaju ga i kao širu i kompleksniju umetničku pojavu, koja svoje ideje realizuje i kroz muziku ili umetničku fotografiju.

Radi se o talentovanom i kreativnom stvaraocu koji je ovim romanom čitalačkoj javnosti poslao poruku da još nije obelodanio „najbolje iz sebe“.

Roman „Nadrealni foto-album“ predstavlja snažno približavanje tom umetničkom ostvarenju, zapravo – korak pre remek dela.

 

Dejan Crnomarković

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.