KulturaSmederevo

U Centru za kulturu u Smederevu održana promocija novog romana Vlade Arsića

U organizaciji Narodne biblioteke Smederevo, Televizije K::CN i Centra za kulturu Smederevo u Koncertnoj dvorani održana je promocija nove knjige Vlade Arsića, romana „14:14“.

Centralni događaj za koji pisac vezuje niti pripovedanja je katastrofalna eksplozija koja se 5. juna 1941. godine dogodila u Smederevu.

Vlada Arsić dugogodišnji je urednik i novinar u brojnim listovima i časopisima. Pisao je za Press, Ilustrovanu politiku, Politikin zabavnik, Nacionalnu reviju Srbije, reviju SAT Plus…

Autor je i prvi urednik televizijske serije „Od zlata jabuka“. Autor je publicističke knjige Lopatanje đavola (2010) i romana „Izgubljene u magli“ (2012), „Armagedon“ (2014), „Brodolom“ (2014),N“oć arhangela“ (2016) i „Kad zvona zaneme“ (2016). Zbirke priča : „Neviđena Srbija“ i „Priče uz ognjište“. Roman „Izgubljene u magli“ adaptiran je u radio-dramu koja je premijerno emitovana na Drugom programu Radio Beograda, 2015. godine.

Sa romanima Brodolom, Kad zvona zaneme i posebno sa prošlogodišnjim hit izdanjem Osinje gnezdo postao je jedan od najčitanijih pisaca u Srbiji. Angažovan je kao predavač i saradnik u udruženjima ,,Dorotej“ i ,,Tijana Jurić”.

Živi i stvara u Beogradu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.