Uncategorized

Коалиција новинарских и медијских удружења: МЛАДЕНОВАЦ ДА УСКЛАДИ КОНКУРС СА ЗАКОНОМ И ПРАВИЛНИКОМ

tekst_461_sport-mediji-i-propaganda-720x340Коалиција новинарских и медијских удружења (УНС, НУНС, НДНВ, АНЕМ и Локал прес) траже од општинских власти у Младеновцу да конкурс за пројектно суфинансирање производње медијских садржаја ускладе са Законом о јавном информисању и медијима и Правилником о суфинансирању пројеката за остваривање јавног интереса у области јавног информисања.

Општина Младеновац расписала је 21. октобра Конкурс за суфинансирање пројеката производње медијских садржаја из области јавног информисања на територији градске општине Младеновац до краја 2016. године.

Иако Правилник о суфинансирању пројеката за  остваривање јавног интереса  у области јавног информисања у члану 9. изричито налаже да јавни позив за учешће у конкурсу мора да садржи најмањи и највећи износ средстава која се одобравају по једном пројекту, Општина Младеновац ове износе није својим конкурсом прецизирала.

Како ни након неколико обавештења о овом пропусту Општина Младеновац није ускладила конкурс са Законом, Коалиција је одлучила да не учествује у раду комисије за избор пројеката који ће се суфинансирати из буџета ове општине.

 

Београд- Нови Сад – Крагујевац

  1. октобар 2016. године

Коалиција новинарских и медијских удружења:

Удружење новинара Србије (УНС)

Независно удружење новинара Србије (НУНС)

Независно друштво новинара Војводине (НДНВ)

Асоцијација независних електронских медија (АНЕМ)

ПУ “Локал прес” (ЛП)

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.