Smederevo

Barba ipak u Smederevu u organizaciji slobodoumnih građana

Koncert Vlada Georgieva, koji je trebalo da bude održan 4. marta u Smederevu, otkazan je prošle nedelje po drugi put, po svemu sudeći, sada i definitivno. Razlog otkazivanja je nepoznat, a sumnja je pala na Barbino javno iskazivanje podrške jednom od predsedničkih kandidata, konkretno – prisustvo promotivnom skupu Saše Jankovića.

Mada su iz Sportske hale Smederevo u početku govorili da su „problem osigurači“, potom i da je „došlo do odlaganja“, sada je gotovo izvesno da Barba neće u subotu biti na bini. Ivan Vučić, direktor Hale, nije se javno oglasio da obrazloži otkazivanje koncerta. Naprotiv, ovih dana je, s manje ili više uspeha, izbegavao i novinare i ljubopitne građane Smedereva. A novinarima, vazda vickastim, njegovo prezime je odlično poslužilo, pa se tako pojavio i naslov – „Vučić zabranio koncert Vlade Georgieva“.

Smederevce je ovakva odluka rukovodstva Sportske hale, sumnja se – naložena „s višeg mesta“, prilično iznervirala, toliko da su rešili da koncert ipak bude održan. S Vladom ili bez njega. Naredne subote, u 20 i 30, u terminu kada je trebalo da bude koncert, zakazano je okupljanje na centralnom gradskom trgu. Pozvan je i Vlado Georgiev, da prisustvuje ili učestvuje, a u tu svrhu je ustanovljena i Fejsbuk grupa, koja je za dan narasla na 3.000 članova. Georgiev se nije direktno oglasio tim povodom, samo je preko koleginice Kristine Kovač, odgovarajući na njen tvit, napisao: „dolazim“.

U međuvremenu, broj članova FB grupe raste, baš kao i odlučnost Smederevaca da ovoga puta ne otrpe mešanje politike u život svakodnevni. Ustanovitelji grupe, baš kao i gro članova u svojim postovima, tvrde da u subotu neće doći na trg zbog politike nego zbog prava na slobodu, uključujući tu i slobodu izbora – šta će i koga da slušaju, makar kada je muzika u pitanju. Smederevci pozivaju i sve ostale koji tako misle da im se pridruže.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.