Смедеревски недељник „Наш глас“ пред гашењем?

Naš-glasНајстарији смедеревски недељник „Наш глас“ први пут након 62 године није се појавио у продаји, а вероватно је да се неће штампати ни наредни број.

Лист није продат на два јавна позива за продају капитала који су објављивани у августу и октобру, када је процењена вредност била око 272.000 евра, а почетна продајна цена око 113.000 евра, тј. 50 одсто процењене вредности капитала.

„Наш глас“ поседује више од 350 м2 пословног простора, локал и пословну зграду у центру Смедерева, али и поред тога није био занимљив потенцијалним купцима.

– Држава је од пропале приватизације пре неколико година наплатила више него што износи садашња процењена вредност фирме, а нас су блокирали за порез за који дугујемо 4,5 милиона динара. Процес поделе бесплатних акција није ни почео, тек треба да се донесе акт, па да видимо ко ће моћи да располаже имовином. Овако, нешто имате, а у ствари немате ништа. Обратили смо се локалној самоуправи молбом за позајмицу како би наставили да радимо, а са дужницима покушавамо да направимо уговоре о асигнацији како би запослени добили зараде – рекао је директор листа Горо Реџић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *