Smederevo

Smederevski nedeljnik „Naš glas“ pred gašenjem?

Naš-glasNajstariji smederevski nedeljnik „Naš glas“ prvi put nakon 62 godine nije se pojavio u prodaji, a verovatno je da se neće štampati ni naredni broj.

List nije prodat na dva javna poziva za prodaju kapitala koji su objavljivani u avgustu i oktobru, kada je procenjena vrednost bila oko 272.000 evra, a početna prodajna cena oko 113.000 evra, tj. 50 odsto procenjene vrednosti kapitala.

„Naš glas“ poseduje više od 350 m2 poslovnog prostora, lokal i poslovnu zgradu u centru Smedereva, ali i pored toga nije bio zanimljiv potencijalnim kupcima.

– Država je od propale privatizacije pre nekoliko godina naplatila više nego što iznosi sadašnja procenjena vrednost firme, a nas su blokirali za porez za koji dugujemo 4,5 miliona dinara. Proces podele besplatnih akcija nije ni počeo, tek treba da se donese akt, pa da vidimo ko će moći da raspolaže imovinom. Ovako, nešto imate, a u stvari nemate ništa. Obratili smo se lokalnoj samoupravi molbom za pozajmicu kako bi nastavili da radimo, a sa dužnicima pokušavamo da napravimo ugovore o asignaciji kako bi zaposleni dobili zarade – rekao je direktor lista Goro Redžić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.