Smederevska Palanka

Panični potezi direktora OB „Stefan Visoki“ da bi zataškao skandal: NATERAO ZAPOSLENE DA POTPIŠU LAŽNE IZJAVE   

IMG_5001-300x225Posle našeg teksta o skandalu u palanačkoj OB „Stefan Visoki“, zapravo o tome da je direktor dr Goran Bogdanović zabranio humanitarnu akciju dobrovoljnog davanja krvi u organizaciji Kluba demokratske omladine, tenzije rastu, kako u javnosti, tako i u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Interesovanje za ovaj slučaj je ogromno, regionalna televizija N1 objavila je vest o ovom događaju, a dolazak u Smederevsku Palanku najavile su ekipe RTS-a, B92 i Blic-a.

U toku dana iz OB „Stefan Visoki“ stizale su nam informacije da je direktor pod pretnjom naterao troje zaposlenih na Odeljenju transfuzije da napišu i potpišu izjave da tekst objavljen u „Palanačkim“ nije tačan. Izmišljen je banalan razlog zašto je akcija dobrovoljnog davanja krvi Kluba demokratske omladine, koja se inače već godinama realizuje u ovo vreme, zabranjena – jer, navodno, nije bilo potrebne opreme.

„Palanačke“ podsećaju direktora dr Bogdanovića da su čak i sendviči i sokovi, kao i radna terenska torba za ovu aktivnost bili spremni, ali je on lično pred sam polazak ekipe na teren – zabranio akciju.

Prema tome, nikakve pretnje i laži ili potpisane izjave ne mogu da promene njegovu skandaloznu odluku da zabrani jednu humanitarnu akciju, što je slučaj nezabeležen u istoriji palanačkog, a verovatno i srpskog zdravstva.

Nikakve panične pretnje i laži neće moći da ga oslobode odgovornosti za to.

 

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.