Смедеревска Паланка

Помоћ Општине Смедеревска Паланка за обнову манастира Пиносава у Кусатку

– Читав комплекс овог манастира, јединог који се налази на територији Општине Смедереска Паланка, је у веома лошем стању и неопходно је да се изврши реконструкција крова, фасаде, унутрашњости и дворишта.

 

Председник Општине Смедеревска Паланка, Топлица Пинторовић, посетио је манастир Пиносава у Кусатку и у разговору са игуманом Петром договорено је да локална самоуправа помогне обнову комплекса овог манастира. Планирано је да се средства за обнову манастира прикупе из донација, а Општина Смедеревска Паланка ће тим поводом организовати низ манифестација које ће имати за циљ прикупљање добровољних прилога.

Читав комплекс манастира Пиносава је у веома лошем стању и неопходно је да се изврши реконструкција крова, фасаде, унутрашњости манастира као и дворишта.

Манастир Пиносава једини је манастир на територији Општине Смедеревска Паланка. Подигнут је на месту старе брвнаре, у храстовој шуми, и према предању ту је причешћивана војска. За манастир Пиносава везују се бројне легенде, а чињеница је да је овај манастир споменик културе који треба заштити и спречити његово урушавање.

Председник општине Смедеревска Паланка и игуман манастира Пиносава позивају све људе добре воље који су у могућности да помогну, да својим прилогом подрже ову акцију. О детаљима на који начин и како ће бити организовано прикупљање добровољних прилога, јавност ће бити обавештена наредних дана путем средстава јавног информисања и званичног сајта Општине Смедеревска Паланка.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.