Smederevska Palanka

Potpisan ugovor o finansiranju prve faze komasacije u Opštini Smederevska Palanka: UKUPNA VREDNOST PREKO 300 MILIONA DINARA

DSC00654U kabinetu državnog sekretara u Ministarstvu poljoprivrede i zaštite životne sredine, pomoćnik predsednika  Opštine Smederevska Palanka, Dobrica Jozić, i Zoran Knežević, načelnik Odeljenja za uređenje zemljišta, potpisali su ugovor o finansiranju prve faze projekta komasacije na sedam i po hektara poljoprivrednih površina na području Smederevske Palanke.

– Danas sam, po ovlašćenju predsednika Opštine potpisao dva početna ugovora o realizaciji programa komasacije. Prvi predviđa ulaganje osam miliona dinara od strane Ministarstva, i tri i po miliona od strane opštine. Drugi ugovor podrazumeva blizu 15 miliona od strane Ministarstva, i šest miliona od strane opštine. Ukupno, to su 33 miliona, sa kojima odmah može da se uđe u realizaciju ovog projekta. To je samo prva faza. Ukupna vrednost ugovora, koji će biti realizovan tokom naredne dve godine je preko 300 miliona dinara – rekao je Jozić.

Željko Radošević, državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede i zaštite životne sredine, objasnio je kako je reč o najvećoj investiciji ove vrste južno od Save.

– Ovo je izuzetno važan infratrukturni projekat, kada govorimo o uređenju poljoprivrednog zemljišta. To je izuzetno složen zahvat, i veliko mi je zadovoljstvo što smo u prilici da realizujemo jedan tako važan, veliki projekat. Bez pravih, ukrupnjenih parcela, nema ni DSC00656razvoja poljoprivrede u našem kraju – rekao je Radošević, i dodao da mu je drago  što se ovaj projekat realizuje u opštini u kojoj je i on nastanjen. – Drago mi je što ćemo dati doprinos da poljoprivrednici u našoj opštini imaju bolje uslove za obavljanje delatnosti. U Srbiji je poljoprivreda sigurno najvažnija privredna grana, a naše ministarstvo će i drugim aktivnostima i merama podržavati naše poljoprivrednike i imati dobru komunikaciju sa lokalnim samoupravama koje prepoznaju poljoprivredu kao važnu privrednu granu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.