Smederevska Palanka

Šampion u boksu pretučen, opljačkan, pa zapaljen: DžELjA SE BORI ZA ŽIVOT

73a989a3085cb173d33f7cbddf8732f6Dalibor Stojanović (35) iz Niša i Anđelka Crnjin (44) iz Smederevske Palanke uhapšeni su zbog sumnje da su Bobana Bogdanovića (64) tukli i opljačkali, ali i da su podmetnuli požar da prikriju tragove.

– Paljevini je, prema svemu sudeći, prethodila svađa podstanara i gazde. Udarce su mu najverovatnije zadali stolicom, nakon čega se on onesvestio i tada su podmetnuli požar. Nesrećnom čoveku su noge skroz izgorele, ugljenisane su – rekli su za „Blic“ nezvanično u policiji.

Bogdanoviću su u pomoć pritekle komšije, videvši dim koji je dolazio iz njegovog stana pa su razvalili ulazna vrata. Nekadašnjeg boksera zatekli su onesvešćenog na krevetu, dok je ispod njegovih nogu buktao plamen.

Ubrzo su stigli vatrogasci, požar je ugašen, a Bogdanović je sa teškim telesnim povredama, opasnim po život, prevezen u Kliniku za opekotine, rekonstruktivnu i plastičnu hirurgiju u Beogradu. Lekari su Bogdanoviću konstatovali opekotine trećeg stepena.

Dvoje osumnjičenih su uhapšeni u Novom Bečeju, gde su pobegli posle monstruoznog zločina. Stojanović i Crnjanin se sumnjiče da su u noći između srede i četvrtka u stanu u Ulici Đure Đakovića u Smederevskoj Palanci, gde su živeli kao podstanari, vlasnika stana nekoliko puta udarili po glavi i telu. Zatim su podmetnuli požar i zaključali ulazna vrata. Pre no što su izašli iz stana, onesvešćenom Bogdanoviću, koji je već goreo, iz džepa košulje uzeli su 100 švajcarskih franaka.

Dvoje osumnjičenih za pokušaj ubistva vozom su pobegli iz Smederevske Palanke, otišli u Novi Bečej, odakle je rodom Anđelka. Pokušali su tamo da se sakriju, ali ih je policija vrlo brzo pronašla i uhapsila.

Osumnjičeni par će biti predati nadležnom višem javnom tužiocu u Smederevu.

 

BOBAN-BOGDANOVICŠampion Jugoslavije 1979.

Bogdanović je u Smederevskoj Palanci poznat kao Dželja Ališanović jer je pre desetak godina promenio ime u Boban Bogdanović. On je bivši bokserski šampion, prvak Jugoslavije 1979. godine, član najslavnije generacije Bokserskog kluba „Goša“. Boksovao je u „muva“ kategoriji. Po završetku karijere dugo je radio i u Švajcarskoj, odakle je i dobijao penziju. U Palanku se vratio pre nekoliko meseci.

 

(Preuzeto: BLIC)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.