Smederevska Palanka

Serbia today: GIMNAZIJALCI IZ SMEDEREVSKE PALANKE UČESNICI KONKURSA MTS-a ZA IZRADU APLIKACIJA ZA MOBILNE TELEFONE

Na 11. konkursu MTS-a za izradu aplikacija za mobilne telefone učestvovala je i ekipa iz Palanačke gimnazije u sastavu: Aleksa Maričić, Kristina Karašićević i Mina Todorović, pod mentorstvom profesora Petra Prvulovića.

Zadatak konkursa je bio izrada mobilne aplikacije, a gimnazijalci su se odlučili za izradu i programiranje aplikacije koja bi pomogla istraživanju okoline – „Explora“.

Inače, aplikacija u realnom vremenu prikazuje na kameri položaje okolnih mesta, planina, reka i drugih lokacija od interesa, čime pomaže u snalaženju u prostoru i upoznavanju okoline.

Gimnazijalce i njihovog mentora zatekli smo pod oblacima, kako komisiji uživo preko video linka predstavljaju aplikaciju.

Budući da Palanka nema jasno obeleženi i određeni vidikovac, profesor-mentor se odlučio za alternativnu metodu.

Uz predusretljivost lokalnog privrednika i ugostitelja Dušana Gajića – Čure, koji im je omogućio izlaz na terasu iznad restorana „Home“ i obezbedio lokaciju za predstavljanje aplikacije u svom punom potencijalu, prezentacija je uspešno odrađena.

Kako nezvanično saznajemo, komisija je u delu za pitanja naglasila:

„Prezentacija je bila jasna, potpuna i efektivna. Nemamo šta da pitamo, ostali smo bez teksta.“

Redakcija Serbia today podržava kreativnost potomaka nekadašnjeg nebeskog naroda (nebeske dece) i trud njihovog mentora.

(Preuzeto: Serbia today)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.