Smederevska Palanka

Stručni skup u Centru za socijalni rad u Smederevskoj Palanci: RAD NA RAZVIJANjU VEŠTINA I ZNANjA

2– Republički zavod organizuje ovaj tip sastanaka po celoj teritoriji Srbije, a cilj okupljanja je pružanje stručne podrške za unapređenje rada centara za socijalni rad – rekla je Snježana Jović, savetnik u Republičkom zavodu za socijalnu zaštitu

 

Supervizori centara za socijalni rad iz Smedereva, Požarevca, Zaječara, Negotina, Bora, Petrovca, Žagubice i Knjaževca okupili su se na supervizorskom sastanku u Centru za socijalni rad u Smederevskoj Palanci.

Sastanku su prisustvovali i Snježana Jović, savetnik u Republičkom zavodu za socijalnu zaštitu, i njene kolege, koji su sa supervizorima razgovarali o novim metodama u radu.

– Republički zavod organizuje ovaj tip sastanaka po celoj teritoriji Srbije, a cilj okupljanja je pružanje stručne podrške za unapređenje rada centara za socijalni rad. Sa supervizorima razgovaramo o problematičnim slučajevima, koje oni donose na supervizorsku grupu, i kroz razmenu iskustava, nekako svi zajedno pokušavamo da pronađemo bolja rešenja, od onih koje je pojedini centar u tom trenutku bio spreman da ponudi, za neki  konkretan slučaj – izjavila je gospođa Jović neposredno pred početak sastanka.

1Slađana Crnomarković, direktorka Centra za socijalni rad u Smederevskoj Palanci, pozdravila je goste na početku današnje konferencije, naglasivši da je ovakva razmena iskustava značajna za uspešan rad:

– Zahvaljujem koleginicama iz Republičkog zavoda, što sa takvom pažnjom osluškuju naše potrebe, i što nam u svakom trenutku pružaju i profesionalnu i ljudsku podršku. Hvala i vama, kolege, što razumete da u ovom vremenu, kada je veoma teško i kada je materijalnih sredstva sve manje, ono što nam ostaje jeste da radimo na razvijanju svojih veština i svojih znanja – rekla je Slađana Crnomarković i poželela učesnicima sastanka uspešan rad.

 

V.Đ.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.