Smederevska Palanka

Svečano otvaranje fabrike „Kyungshin cable“ u Smederevskoj Palanci u subotu 24. aprila

Ceremonija zvaničnog otvaranja fabrike „Kyungshin cable“ u Smederevskoj Palanci održaće se u subotu 24. aprila, sa početkom u 11 časova.

Simboličnom puštanju u rad proizvodnog pogona „Kyungshin cable“ fabrike prisustvovaće:

-predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić
-generalni direktor Kyungshin Cable Europe Jae-Keun Seo
-Nj. E. ambasador Republike Koreje u Srbiji Hjong-ćan Če
-predsednik Opštine Smederevska Palanka Nikola Vučen

„Kyungshin cable Europe“ u Smederevskoj Palanci proizvodiće delove za tradicionalne automobile i komponente za električne baterije automobila visoke tehnologije.

Nakon fabrike u Poljskoj, ovo je jedina fabrika u Evropi ove kompanije koja ima za cilj da evropskim proizvođačima i dobavljačima baterija za električna vozila isporuči ekološke automobilske komponente.

Otvaranjem fabrike u Srbiji, kompanija“Kyungshin“ je uspostavila sistem kojim će efikasno odgovoriti na zahteve potrošača i tržišta lokalizujući sektore kao što su istraživanje i razvoj, proizvodnja, prodaja i servis u Evropi, koja je jedno od tri vodeća tržišta u svetu, pored SAD-a i Kine.

U pitanju je investicija od 20 miliona eura, prva u ovom regionu, nakon više od 60 godina, koja je obuhvatila izgradnju fabrike, prateće infrastrukture i postupno zaposlenje 700 radnika do kraja 2022. godine.

One thought on “Svečano otvaranje fabrike „Kyungshin cable“ u Smederevskoj Palanci u subotu 24. aprila

  • Ivan Selisnik

    Dobro došli Predsedniče u „zabranjeni grad“.Znajte da Vas ovde ne vole mnogo i da je ova fabrika rak rana za one koji su ovaj grad držali kao privatnu nahiju,narod tretirali kao taoce i ucenjivali za radno mesto.Smeškaće Vam se,aplaudiraće ali će jedva čekati da odete.Odbrojavaju dane kad će Vam kraj pa da se ujedine sa nekima oko Vas.Zato im smeta ovde Selišnik Ivan,jer pišem ono što mudri ljudi već znaju.Zato samo nek se radi,gradi po Srbiji i uzdiže moj grad iz pepela.Kordinatori za Sm.Palanku Vam rade besprekorno.Živela Srbija

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.