Smederevska Palanka

U Smederevskoj Palanci rešen problem vodosnabdevanja

KENA_13_10_151014_91609Gostujući na lokalnoj TV „Jasenica“, predsednik Opštine Smederevska Palanka, Radoslav Milojičić Kena, rekao je da su se stekli uslovi za uredno vodosnabdevanje i da je višegodišnji problem građana ove opštine rešen.

Milojičić je istakao da je lokalna samouprava obezbedila uslove za realizaciju projekta revitalizacije bunara na izvorištima JKP „Vodovod“ i za zamenu cevi na vodovodnoj mreži, gde su pravljeni najveći gubici vode.

Projekat je realizovan sredstvima Evropske unije, a očekuje se da početkom naredne godine bude završena izgradnja Fabrike vode zajednička za dve susedne opštine, Smederevsku Palanku i Veliku Planu, vredna oko 11,5 miliona evra.

-Očekujem da će novo rukovodstvo Opštine Velika Plana nastaviti saradnju za finalizaciju Fabrike vode, kao partner i sufinansijer – rekao je Milojičić. – Mi ćemo ovog meseca izdvojiti pet miliona dinara za tu namenu i kada se Fabrika vode završi, problem vodosnabdeavanja biće trajno rešen.

Još jedan kapitalni projekat, sredstvima Evropske unije, treba da se realizuje u Smederevskoj Palanci, a to je regulacija tokova reka Jasenice i Kubršnice.

-Ima sve više glasina da će neko stopirati radove, da se projekat neće realizovati – naglasio je predsednik Opštine Smederevska Palanka. – Znam ko širi te glasine i pokušava da tako skuplja političke poene. Ipak, regulaciju Jasenice i Kubršnice niko ne može da stopira, jer se projekat realizuje sredstvima Evropske investicione banke i čim se kompletna procedura odradi, počeće radovi. Tako ćemo još jedan veliki problem rešiti, jer smo za 15 godina imali dve poplave, a situacija može biti kritična uvek u slučaju većih padavina.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.