Smederevska Palanka

Učenici MEŠ „Goša“ uspešni na Međunarodnom matematičkom takmičenju „Kengur bez granica“

Učenici MEŠ ,,Goša“ , koji su učestvovali na Međunarodnom matematičkom takmičenju ,,Kengur bez granica“, osvojili su brojne pohvale i nagrade, a neki od njih su se plasirali i na finalno takmičenje.

S obzirom na to da se na takmičenje prijavi veliki broj učenika (oko 400 učenika u svakoj kategoriji) i da se takmičenje organizuje u celom svetu, u preko 60 država, ovo je svakako prevelik uspeh, kako za učenike, tako i za školu.

Učenik prvog razreda: Ivanović Dragan I-4, zauzeo je 38. mesto i osvojio pohvalu. Dva učenika drugog razreda: Savić Stefan II-4, zauzeo je 36. mesto i osvojio pohvalu; Glišić Branislav II-5, zauzeo je 37. mesto i osvojio pohvalu.

Sedmoro učenika trećeg razreda: Filipović Miloš III-5, zauzeo je 6. mesto i osvojio treću nagradu, Kojić Marija III-5, zauzela je 7. mesto i osvojila treću nagradu, Tomašević Jovana III-5, zauzela je 12. mesto i osvojila treću nagradu, Đorđević Veljko III-5, zauzeo je 20. mesto i osvojio pohvalu, Popović Željko III-6, zauzeo je 27. mesto i osvojio pohvalu, Rašković Lazar III-5, zauzeo je 28. mesto i osvojio pohvalu; Vučen Damjan III-5, zauzeo je 31. mesto i osvojio pohvalu.

Na sledeći nivo takmičenja su se plasirali učenici koji su osvojili III nagradu. Informacije o tome kada i gde će se održati finalno takmičenje još uvek nisu poznate.

J. Tomašević

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.