Смедеревска Паланка

УНС вести 29. 09. 2015.: ДИРЕКТОРУ „ПАЛАНАЧКИХ“ ДЕЈАНУ ЦРНОМАРКОВИЋУ ИСЕЧЕНЕ ГУМЕ НА АУТОМОБИЛУ

logoFooterДиректору „Паланачких“ новина из Смедеревске Паланке Дејану Црномарковићу у суботу су, испред куће, исечене све четири гуме на аутомобилу. Како је Црномарковић рекао УНС-у, “у суботу 26. септембра, између 12 и 15 сати, на двадесет метара од куће у којој живим са породицом, непозната особа ножем је посекла све четири гуме на мом аутомобилу”. Сечење гума уследило је, како каже Црномарковић, након текста у “Пaланачким” у којем је објављен критички текст о посланику СНС-а из Смедеревске Паланке Дејану Нектаријевићу.

“Дао сам изјаву полицији и изнео своје сумње у вези са мотивима починиоца тог вандализма. Никада у животу нисам био мета физичког напада, немам личних непријатеља, не бавим се „сумњивим“ пословима, немам пара више него што је неопходно за живот. Једино због чега је могуће да се ово десило је моје писање. Указујем на одређене људе и догађаје из јавног живота, па због тога повремено трпим увреде“, каже Црномарковић.

Подсећамо, Удружење новинара Србије у јуну је протестовало због увреда које је у, отвореном писму, Општински одбор СНС из Смедеревске Паланке упутио Црномарковићу. Реагујући на садржај текста Дејана Црномарковића под називом „Трули ‘хвалоспев’ паланачких напредњака“, ОО СНС је у јавном писму Црномарковићу упутио низ увреда служећи се и језиком мржње.

УНС је тада истакао да не доводи у питање јавну критику свих, па ни новинара и менаџера медија, али сматра недопустивим спорења која се своде на увреде и језик мржње и затражио од ОО СНС из Смедеревске Паланке да се извини колеги Дејану Црномарковићу и престане са вређањем и застрашивањем новинара.

 

(Извор: Удружење новинара Србије)

 

http://www.uns.org.rs/desk/UNS-news/33357/direktoru-palanackih-dejanu-crnomarkovicu-isecene-gume-na-automobilu.html

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.