Смедеревска Паланка

Већина запослених у ОБ „Стефан Високи“ очекује папир из Београда о смени директора Богдановића: НА ПОТЕЗУ ЈЕ МИНИСТАР ЛОНЧАР

IMG_5001После веома неуверљиве конференције за медије на којој директор ОБ „Стефан Високи“, Горан Богдановић, практично, није одговорио ни на једно значајно питање постављено у последњем броју „Паланачких“, а којим поводом је и заказао сусрет са новинарима, напета ситуација у ОБ „Стефан Високи“ се наставља. У редакцију наших новина непрестано пристижу мејлови, поруке и молбе запослених да наставимо са обелодањивањем свих „пословних потеза“ директора, јер је његов што бржи одлазак са функције, како кажу, од круцијалног значаја за ову установу и грађане Смедеревске Паланке и Велике Плане.

-Нико, као Богдановић, није за тако кратко време срушио све што је стварано годинама – каже саговорник „Паланачких“, чији идентитет, наравно, чувамо јер би добио отказ или бар био премештен на „рад у подруму“, што је омиљена казнена мера Богдановића.

Да подсетимо, поред осталих, отказ су добили, један од најбољих правника, магистар правних наука, јер није желео да ради мимо закона, као и специјализант хирургије и то док је био на стажу у Београду.

-Директор спроводи терор у Болници, људи се склањају, забринути за егзистенцију – истиче наш саговорник. – Он и његови шефови и сестре присиљавају запослене да се ишчлањавају из Синдиката. Нико за двадесет година није поделио толико отказа и то потпуно неоправдано. У том Ургентном центру, који толико хвали, раде лекари почетници, без искуства и праве бројне стручне грешке.

Запослени у ОБ „Стефан Високи“ пролазе кроз тежак период, очекујући да ће министар Лончар разумети да се овде не ради о политичким разлозима, већ о изузетно неспособном директору који прави велику штету. Већи део колектива је у ишчекивању папира из Београда који ће прекинути агонију.

Папира који би Богдановића разрешио дужности директора.

У међувремену, нашу редакцију пристигла су и саопштења репрезентативног Синдиката која ћемо објавити у аутентичном облику:

 

ГОСПОДИНЕ БОГДАНОВИЋУ ИМАЛИ СМО 14 МЕСЕЦИ ВРЕМЕНА ДА СЕ ДОГОВАРАМО И ПРЕГОВАРАМО, САДА ЈЕ КАСНО ЗА ТО

 

МИ СЕ НЕЋЕМО БАВИТИ ДЕМАНТИМА СА ВАШЕ КОНФЕРЕНЦИЈЕ ЗА НОВИНАРЕ.

НЕЋЕМО НИ УЛАЗИТИ У ВАШЕ ПОЛИТИЧКЕ КОМБИНАЦИЈЕ И ИГРИЦЕ, ГДЕ СТЕ МНОГЕ ЗАПОСЛЕНЕ ПРИНУДИЛИ,УПОТРЕБИЛИ И ЗЛОУПОТРЕБИЛИ.

НА КРАЈУ СЛИКА СА ДАНАШЊЕ КОНФЕРЕНЦИЈЕ ГОВОРИ ВИШЕ ОД ХИЉАДУ РЕЧИ.

НЕЋЕМО СЕ БАВИТИ НИ ТАЈНОВИТИМ САВЕТНИКОМ МР ЖЕЉКОМ БАБИЋЕМ.

НИ ВАШИМ МЕРАМА ШТЕДЊЕ НА РАЧУН ПАЦИЈЕНАТА И ЗАПОСЛЕНИХ.

НИ ВАШИМ ЛОШИМ ОДНОСИМА СА МЕДИЈИМА, КАО НИ УВРЕДАМА И ГОВОРОМ МРЖЊЕ ПРЕМА СВАКОМ КО ВАМ СЕ НАЂЕ НА ПУТУ.

НЕЋЕМО СЕ БАВИТИ НИ БРОЈЕМ ЧЛАНОВА СИНДИКАТА КАО И ИШЧЛАЊЕЊИМА ПОД ПРИТИСКОМ НЕПОСРЕДНО ПРЕД ВАШУ ДОБРО ПЛАНИРАНУ КОНФЕРЕНЦИЈУ.

АЛИ ЗАТО ЋЕМО СЕ УВЕК БАВИТИ ЗАШТИТОМ ЗАПОСЛЕНИХ ИЗ РАДНОГ ПРАВА, ПОСЕБНИМ КОЛЕКТИВНИМ УГОВОРОМ, ЗАШТИТОМ НА РАДУ, ПРАВОМ НА СТРУЧНИ РАД, ПЛАЋАЊЕМ ОНОГА ШТО СУ ЗАПОСЛЕНИ ЗАРАДИЛИ, СИНДИКАЛНОМ ПОМОЋИ НАЈУГРОЖЕНИЈИМА, ПОЗАЈМИЦАМА, ПОТПИСИВАЊУ ПОЈЕДИНАЧНОГ КОЛЕКТИВНОГ УГОВОРА У УСТАНОВИ, ЗАКОНОМ О РАДУ, ЗАКОНОМ О ЗДРАВСТВЕНОЈ ЗАШТИТИ СА СВИМ ЊЕНИМ ДОПУНАМА, СОЦИЈАЛНИМ ПРОГРАМИМА, НЕОПРАВДАНИМ И НЕЗАКОНИТИМ ОТКАЗИМА, ПРАВОМ ДА ЈЕ НЕКО НЕВИН ДОК СЕ НЕ ДОКАЖЕ СУПРОТНО…..КАО И СВИМ ОНИМ ШТО СЕ ТИЧЕ ОСНОВНЕ ЦИВИЛИЗАЦИЈСКЕ ТЕКОВИНЕ, А ТО ЈЕ ЧОВЕКОВО ПРАВО НА РАД И МАТЕРИЈАЛНУ ЕГЗИСТЕНЦИЈУ ОД ИСТОГ.

ГОСПОДИНЕ БОГДАНОВИЋУ ДА ЗАКЉУЧИМО: ИМАЛИ СМО 14 МЕСЕЦИ ВРЕМЕНА ДА СЕ ДОГОВАРАМО И ПРЕГОВАРАМО САДА ЈЕ КАСНО ЗА ТО.  ПРАВДА И ИСТИНА СУ СПОРЕ АЛИ ДОСТИЖНЕ.

 

ОДБОР ПОВЕРЕНИКА СИНДИКАТА НЕЗАВИСНОСТ

ОБ “СТЕФАН ВИСОКИ“СМЕД. ПАЛАНКА

 

 

САОПШТЕЊЕ РАДНИЦИМА ОБ „СТЕФАН ВИСОКИ“ СМЕДЕРЕВСКА ПАЛАНКА

 

ПОВОДОМ НАЈНОВИЈИХ ДЕШАВАЊА У НАШОЈ БОЛНИЦИ, А ВЕЗАНИХ ЗА ПРИТИСКЕ И УЦЕНЕ ПОЈЕДИНИХ ГЛАВНИХ СЕСТАРА И ЛЕКАРА ДА СЕ РАДНИЦИ ОБ „СТЕФАН ВИСОКИ“ ИЗ СМЕДЕРЕВСКЕ ПАЛАНКЕ НА СИЛУ И ПОД ПРЕТЊОМ ОТКАЗА ИШЧЛАЊУЈУ ИЗ ГСЗЗС „НЕЗАВИСНОСТ“ ОБ “СТЕФАН ВИСОКИ“ СА НЕИСТИНИТИМ ТВРДЊАМА ДА СУ РАДНИЦИ БОЛНИЦЕ ПОТПИСИВАЛИ ДРУГИ ДОПИС, А НЕ ДОПИС ВЕЗАН ЗА ПОШТОВАЊЕ ПОСЕБНОГ КОЛЕКТИВНОГ УГОВОРА, ДОСТАВЉАМО НА УВИД НА ОГЛАСНОЈ ТАБЛИ ОБ „СТЕФАН ВИСОКИ“ КОПИЈУ ОРИГИНАЛНОГ ДОПИС СА ЈАСНИМ ЗАХТЕВИМА КОЈИ СМО УПУТИЛИ ЦЕНТРАЛИ СИНДИКАТА И МИНИСТАРСТВУ ЗДРАВЉА Р.СРБИЈЕ, КАО И МИНИСТРУ ЛИЧНО НА РУКЕ.

У ПРИЛОГУ ДОСТАВЉАМО И КОПИЈУ СПИСКА ЗАПОСЛЕНИХ, А ЧЛАНОВА СИНДИКАТА, КОЈИ СУ СВОЈИМ ПОТПИСИМА ПОДРЖАЛИ ОВАКАВ ЈЕДАН ЛЕГИТИМАН И ЗАКОНСКИ ЗАХТЕВ.

СИНДИКАТ НЕЗАВИСНОСТ ОБ СТЕФАН ВИСОКИ ПОДНЕЋЕ КРИВИЧНЕ ПРИЈАВЕ ПРОТИВ СВИХ ОНИХ  КОЈИ СУ ИЗНОСИЛИ И ШИРИЛИ НЕИСТИНИТЕ ТВРДЊЕ И ПРИСИЉАВАЛИ РАДНИКЕ БОЛНИЦЕ НА ИШЧЛАЊЕЊЕ ИЗ СИНДИКАТА.

НАПОМИЊЕМО И ТО, ДА ЗА ОВАКВУ ЈЕДНУ ОДЛУКУ  ПОСТОЈЕ ЈАСНИ И НЕДВОСМИСЛЕНИ ДОКАЗИ.

ДОСТАВЉЕНО:

-ОГЛАСНОЈ ТАБЛИ

-СВИМ ОДЕЉЕЊИМА ОБ“СТЕФАН ВИСОКИ“

-ЦЕНТРАЛНИ ГСЗЗС „НЕЗАВИСНОСТ“

-МИНИСТАРСТВУ ЗДРАВЉА И МИНИСТРУ АСС.ДР З.ЛОНЧАРУ ЛИЧНО Н/Р

-МЕДИЈИМА

 

 ЗА ОДБОР ПОВЕРЕНИКА СИНДИКАТА „НЕЗАВИСНОСТ“

ОБ „СТЕФАН ВИСОКИ“ МИЛОСАВ БАБИЋ, ГЛАВНИ ПОВЕРЕНИК

img002 img003 img004 img005 img006 img008

 

 

 

 

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.