Smederevska Palanka

Završena sezona za takmičare Orijentiring kluba „Jasenica“ iz Smederevske Palanke: VICE ŠAMPIONI SRBIJE

image-1d1f082de6c2e9a6c723bcb999264d9503abc82921df78c284d2879b35ee40bb-VRad sa mlađim takmičarima, koji realizuje dugogodišnji trener Mića Radisavljević, je zaštitni znak ovog kluba

 

Takmičari Orijentiring kluba „JASENICA“ završili su ovu takmičarsku sezonu veoma uspešno. U konkurenciji 35 klubova iz Srbije u periodu od marta do oktobra, uspeli su da osvoje  izvanredno drugo mesto, odmah iza šampiona PK „Pobeda“ iz Beograda.

Ako se zna, pod kakvim uslovima su se takmičili, bez finansijske pomoći, ovaj uspeh je postignut, velikim entuzijazmom samih takmičara, uz veliku podršku roditelja. Pored takmičarskog uspeha, Orijentiring klub „Jasenica“ postigao je veliki uspeh organizacijom „Larine trke“  u Smederevskoj Palanci i takmičenja „Kopaonik open“ – šest trka, od kojih se jedna bodovala za Svetsku rang listu, uz učešće preko 350 takmičara, preko 200 iz inostranstva.

Na upravo završenom Prvenstvu Srbije u kombinaciji – 10 kola (sprint, srednja i duga distanca) takmičari OK „Jasenica“ imali su dva prva mesta, Sofiju Banković i Nikolu Talijan, tri druga mesta, Anicu Stojanović, Jovanu Talijan i Maju Ćosić, i treće mesto, Miodrag Radisavljević.

Na pojedinačnim Prvenstvima Srbije (sprint, srednja, duga, ultra duga distanca, noćni orijentiring i štafetno prvenstvo) takmičari OK „Jasenica“ imaju osam prvih mesta, 12 vicešampiona i šest trećih mesta. Među najuspešnijim je mlada garda, Sofija Banković, Nikola i Jovana Talijan i Maja Ćosić.

Izvanredan uspeh postigao je i Mića Radisavljević, braneći boje reprezentacije Srbije na Prvenstvu Jugo-Istočne Evrope u Bugarskoj, osvojivši tri zlatne medalje u sprintu, srednjoj i dugoj distanci, kao i četvrto mesto u štafeti. Takmičar OK „Jasenica“ Zoran Milovanović osvojio je zlatnu medalju u štafeti.

Takmičari OK „Jasenica“, takmičeći se u zemlji i inostranstvu osvojili su 85 medalja, 31 zlatnu, 34 srebrne i 20 bronzanih.

Standardni reprezentativci u seniorskoj – elitnoj konkurenciji bili su Maja Ćosić i Sava Lazić, a na pragu nastupa u reprezentaciji Srbije su i Sofija Banković i Jovana Talijan.

Tradicija uspeha OK „Jasenica“ je nastavljena i posle ove sezone, a još bolji rezultati su u planu za naredna takmičenja.

Rad sa mlađim takmičarima, koji realizuje dugogodišnji trener Mića Radisavljević, je zaštitni znak ovog kluba.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.