„Панасоник“ највећи извозник у Свилајнцу

SvilajnacКомпанија „Панасоник“, која у Свилајнцу има око 350 запослених и производи лед расвету, највећи је извозник са територије ове општине. Читава производња ове фабрике намењена је извозу, а подаци о томе су представљени приликом посете амбасадора Јапана Ђуићи Такахаре Општини Свилајнац, који је током ове посете и уручио комбиновано возило Комуналном јавном предузећу „Морава“.

Председник Општине Свилајнац, Предраг Милановић, рекао је да је веома задовољан односом менаџмента Компаније „Панасоник“ према запосленима.

– Апеловао бих на Владу Србије да учини напор да се привуку и друге јапанске компаније које би улагале у нашој земљи – истакао је Милановић. – Привреда Свилајнца је у првих осам месеци ове године остварила суфицит у спољнотрговинској размени у износу од 29,4 милиона долара, што је резултат на нивоу најразвијенијих привреда у свету. Извезено је робе у вредности од око 33 милиона долара, а увоз је износио око четири милиона. У случају да се овај тренд настави, у наредном периоду биће забележен још већи суфицит. Највише робе извезено је у Немачку, 27,7 милиона долара, и у Италију 2,6 милиона долара.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *