Uncategorized

У Свилајнцу отворен мост на реци Ресави

DSC_1208__640x427__680420007Отворен је за саобраћај мост на Ресави, који је од изузетног значаја за грађане Општине Свилајнац.

Председник Општине Предраг Милановић је рекао да је ово највећи мост на територији општине, за чију изградњу је средства обезбедила Европска унија преко Канцеларије за управљање јавним улагањима.

-Вредност моста је преко 40 милиона динара, и овим смо, не само завршили један пројекат, већ отворили могућност за реализацију наредног, још важнијег, а то је регулација реке Ресаве, која је нанела огромну штету у поплавама пре две године – нагласио је Милановић. – Очекујемо да ове године и пројекат регулације буде готов и да наредну зиму сачекамо са реконструисаном свом инфраструктуром и потпуно безбедни.

На територији Општине Свилајнац урађено је и ради се десет пројеката финансираних од стране Европске уније и по томе су међу водећим општинама у Србији.

onhFRwKПрема речима Марка Благојевића, више десетина сличних пројеката ради се у целој Србији како би се ојачала локална инфраструктура.

-Свилајнац је, према званичним статистикама, највише страдао у поплавама након Обреновца, и самим тим је имао други најтежи задатак да санира све последице – рекао је Благојевић. – Општинско руководство се одлично показало у припреми и писању пројеката за добијање средстава и очекујемо да до краја године буде још сличних реализованих пројеката, јер се јако добра сарадња између општине Свилајнац и Канцеларије за управљање јавним улагањима наставља.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.