Велика Плана

Убице Стефана Филића осуђени на 18 и 15 година затвора

Двојица оптужених за убиство Стефана Филића (19) из Велике Плане испред ноћног клуба 2. фебруара 2020. године, Никола Бојовић и Митар Пандуревић, осуђени су пред Вишим судом у Смедереву на 18 и 15 година затвора.

-Суд је након оцене свих доказа прихватио квалификацију кривичног дела из оптужнице, задржавши квалификацију о безобзирном насилничком понашању, јер су двојица оптужених насрнули на групу младића у којој је био Стефан Филић без разлога и мотива, први је кавгу започео Никола Бојовић, а потом су обојица оптужених наставили са ударцима, упркос молбама Стефана Филића да престану и упркос томе што, сада покојни Стефан, никоме није задао ниједан ударац, што је недвосмислено доказано – наведено је, између осталог, у образложењу пресуде.

Оптуженима ће, саопштено је, бити продужен притвор јер постоји могућност да ће поновити кривично дело и због узнемирења јавности, не само у Великој Плани, већ и шире. На ову одлуку може се уложити жалба у року од три дана.

Подсећамо, осамнаестогодишњи Стефан Филић преминуо је након 30 сати проведених у коми,од повреда које су му 2. фебруара претпрошле године, испред дискотетеке у Великој Плани нанела двојица оптужених, и то само зато јер је покушао да од насилника одбрани свог млађег брата и друга, који су у то време били малолетни.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.