Velika Plana

Ubice Stefana Filića osuđeni na 18 i 15 godina zatvora

Dvojica optuženih za ubistvo Stefana Filića (19) iz Velike Plane ispred noćnog kluba 2. februara 2020. godine, Nikola Bojović i Mitar Pandurević, osuđeni su pred Višim sudom u Smederevu na 18 i 15 godina zatvora.

-Sud je nakon ocene svih dokaza prihvatio kvalifikaciju krivičnog dela iz optužnice, zadržavši kvalifikaciju o bezobzirnom nasilničkom ponašanju, jer su dvojica optuženih nasrnuli na grupu mladića u kojoj je bio Stefan Filić bez razloga i motiva, prvi je kavgu započeo Nikola Bojović, a potom su obojica optuženih nastavili sa udarcima, uprkos molbama Stefana Filića da prestanu i uprkos tome što, sada pokojni Stefan, nikome nije zadao nijedan udarac, što je nedvosmisleno dokazano – navedeno je, između ostalog, u obrazloženju presude.

Optuženima će, saopšteno je, biti produžen pritvor jer postoji mogućnost da će ponoviti krivično delo i zbog uznemirenja javnosti, ne samo u Velikoj Plani, već i šire. Na ovu odluku može se uložiti žalba u roku od tri dana.

Podsećamo, osamnaestogodišnji Stefan Filić preminuo je nakon 30 sati provedenih u komi,od povreda koje su mu 2. februara pretprošle godine, ispred diskoteteke u Velikoj Plani nanela dvojica optuženih, i to samo zato jer je pokušao da od nasilnika odbrani svog mlađeg brata i druga, koji su u to vreme bili maloletni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.