Društvo

Humanitarna manifestacija u porti manastira Pinosava

U porti manastira Pinosava u Kusatku održana je humanitarna manifestacija koja je imala za cilj prikupljanje sredstava za obnovu ove svetinje.

Manifestaciju koja je simbolično nazvana „Zidanica u vremenu“ organizovali su Opštinska turistička organizacija, Ustanova Kulturni centar, pod pokroviteljstvom Opštine Smederevska Palanka.

Ovaj događaj okupio je veliki broj građana, sveštenstvo, kao i rukovodstvo lokalne samouprave, a nastupili su KUD „Selevac“ i „Srpski pravoslavni pojci“.

Prisutim gostima najpre se obratio iguman manastira Pinosava, otac Petar, koji se zahvalio svima koji su svojim prisustvom uveličali ovaj događaj ali i ljudima dobre volje na tome što su dali svoj doprinos obnovi manastira Pinosava, jedinog na teritoriji ove opštine, velikog istorijskog i kulturnog spomenika.

U svom obraćanju medijima i građanima predsednik Opštine Smederevska Palanka, Toplica Pintorović, istakao je da će lokalna samouprava i dalje podržavati ovakve manifestacije koje imaju za cilj obnovu najveće svetinje na teritoriji  Opštine Smederevska Palanka.

-Želim da se zahvalim igumanu manastira, ocu Petru, i svim građanima što su ovde i što pomažu obnovu manastira Pinosava jer samo zajedničkim snagama ćemo uspeti da sačuvamo ovu svetinju od propadanja –  naglasio je Pintorović.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.