Велика ПланаДруштвоСмедеревска Паланка

Инвеститори из Кореје посетили Смедеревску Паланку

Инвеститори корејске компаније „Kyungshin“,  једне од компанија у групи „Kyungshin cables“, посетили су Смедеревску Паланку, ради разговора о сарадњи и изградњи Фабрике за производњу електронских компоненти за аутомобилску индустрију. Инвеститори имају намеру да уложе више од 30 милиона евра и упосле хиљаду радника.

Састанку, који је одржан је у Малој сали СО Смедеревска Паланка, присуствовали су представници Компаније „Kyungshin“, Развојне агенције Србије, корејске Агенције за промоцију у трговини инвестиција, као и председници Општине Смедеревска Паланка Никола Вучен и Општине Велика Плана Игор Матковић.

Након састанка учесници су обишли индустријску зону Губераш.

Према речима Николе Вучена, индустријска зона Губераш је уређена са циљем да се ту отвори фабрика која би упослила људе из две суседне општине.

-Велика је част што смо данас домаћини једне велике корејске компаније која је заинтересована да инвестира управо у Смедеревску Паланку – нагласио је Вучен. – Спремни смо да примимо инвеститоре који желе да запосле хиљаду радника.

Посредством Развојне агенције Србије, представници компаније из Кореје обишли су више локација у Србији, а други пут су у Смедеревској Паланци.

– Овај регион, Смедеревска Паланка – Велика Плана, је фантастична логистичка позиција. Морам да истакнем да од када је Никола Вучен са својим тимом на челу општине кренуло је да се ради. Овде је било много проблема, а то је разлог због чега овде није било инвестиција. Ми очекујемо да ће сада, када постоји индустријска зона и када је обезбеђена сва потребна инфраструктура, бити и инвестиција. Не само ова, већ и неке капиталне инвестиције – рекао је представник РАС-а Предраг Деретић.

Заменица генералног директора компаније „Kyungshin“, Won Ji Hye, захвалила је председнику Општине, Николи Вучену,  на срдачној добродошлици, изузетно организованој посети и истакла да су њени утисци о Смедеревској Паланци веома позитивни и да се нада будућој сарадњи.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.