Друштво

Министар Шарчевић: ОВЕ ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ НЕЋЕ БИТИ ВРАЋАЊА У ШКОЛСКЕ КЛУПЕ

Министар просвете, науке и технолошког развоја, Младен Шарчевић, изјавио је да ове школске године неће бити враћања у школске клупе за процес редовне наставе.

Шарчевић је објаснио да распуст практично почиње крајем маја, када се завршава редовна настава, која је током Ванредног стања била онлајн.

Министар је најавио и измену Правилника за оцењивање, с обзиром на то да сада нема тромесечја, ни досадашњег вида завршног испита.

Према његовим речима, око тог питања преплићу се различити интереси, почев од оног да не буде завршног испита, односно мале матуре.

-То је најлакши сценарио, који, међутим, не би био и најпоштенији јер би то значило да ће поједине школе уписати ђаци који, иначе, не би могли да их упишу, чиме би остали ускраћени они који би успешније положили испите и уписали жељене школе. Руководићемо се безбедношћу ученика и наставника, али је морамо задовољити и други услов, а то је правичност. За око две, три недеље изаћи ћемо са моделом, који ће одговарати епидемиолошкој ситуацији у Србији, али и бити у складу са закључком и сценаријем који ће се примењивати у Европи за завршни испит – рекао је министар Шарчевић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.