Društvo

Ministar Šarčević: OVE ŠKOLSKE GODINE NEĆE BITI VRAĆANjA U ŠKOLSKE KLUPE

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Mladen Šarčević, izjavio je da ove školske godine neće biti vraćanja u školske klupe za proces redovne nastave.

Šarčević je objasnio da raspust praktično počinje krajem maja, kada se završava redovna nastava, koja je tokom Vanrednog stanja bila onlajn.

Ministar je najavio i izmenu Pravilnika za ocenjivanje, s obzirom na to da sada nema tromesečja, ni dosadašnjeg vida završnog ispita.

Prema njegovim rečima, oko tog pitanja prepliću se različiti interesi, počev od onog da ne bude završnog ispita, odnosno male mature.

-To je najlakši scenario, koji, međutim, ne bi bio i najpošteniji jer bi to značilo da će pojedine škole upisati đaci koji, inače, ne bi mogli da ih upišu, čime bi ostali uskraćeni oni koji bi uspešnije položili ispite i upisali željene škole. Rukovodićemo se bezbednošću učenika i nastavnika, ali je moramo zadovoljiti i drugi uslov, a to je pravičnost. Za oko dve, tri nedelje izaći ćemo sa modelom, koji će odgovarati epidemiološkoj situaciji u Srbiji, ali i biti u skladu sa zaključkom i scenarijem koji će se primenjivati u Evropi za završni ispit – rekao je ministar Šarčević.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.