Od specijalnog izveštača (piše: Zoran Milovanović Šilja)

Palanački planinari sa brojnim gostima na stazi zdravlja oko jezera Kudreč

-Planinari Jasenice sa gostima

 

U nedelju 4 novembra akcijom pešačenja stazom zdravlja oko Kudrečkog jezera, palanački planinari započeli su obeleževanje vrednog jubileja – 70 godina od osnivanja i rada Planinarskog orijentiring sportskog kluba „Jasenica“.

Pored naših planinara, u goste je pristiglo preko stotinu  učesnika iz Aranđelovca, Velike Plane, Mladenovca, Beograda, Aleksinca, te bratskog grada Brčko.

U prelepom danu, na stazi od 12,5 km imali su prilike da obiđu staro i novo jezero, te prelepe šumadijske proplanke, uz boje prirode koja samo zlatna jesen može da pruži.

Na kraju ovog pešačkog izleta, kako to obično biva, upriličen je ručak za sve učesnike, gulaš iz kotlića, a druženje uz muziku nastavljeno je do večernjih sati.

Gosti oduševljeni prijemom domaćina i atmosferom, obećali da će se ponovo vratiti.

POSK „Jasenica“ je svim društvima dodelila zahvalnice za učešće, a takođe primila i poklon od gradonačelnika Brčkog, posvećen ovom vrednom jubileju.

Da napomenemo da je naše društvo jedno od nekoliko najstarijih u Srbiji, osnovano 1948. godine, sa dugogodišnjom tradicijom i izvanrednim rezultatima na polju planinarskog, smučarskog i orijentiring sporta, prepoznatim i van granica naše zemlje.

Završna centralna proslava obeležavanja jubileja 70 godina POSK „Jasenica“ biće održana 1. decembra u Palanci, a predviđen je raznovrstan i bogat program.

 

Tekst i fotografije:

Zoran Milovanović

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.