Smederevo

Zamenica gradonačelnika Smedereva Marija Marković Stavrić na sastanku u Palati Srbija: PROGRAM DODELE BESPOVRATNIH KREDITA ZA KUPOVINU SEOSKE KUĆE

Zamenica gradonačelnika Smedereva, Marija Marković Stavrić, prisustvovala je sastanku koji je održan u Palati Srbija o uslovima za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom na teritoriji Republike Srbije za 2022. godinu.

Naime, na predlog Ministarstva za brigu o selu Vlada Srbije je usvojila Uredbu o utvrđivanju programa dodele bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom na teritoriji Republike Srbije za 2022. godinu.

Maksimalni iznos bespovratnih sredstava predviđen za kupovinu seoske kuće sa okućnicom iznosi 1.200.000,00 dinara, pri čemu ukupna vrednost ne može biti veća od datog iznosa. Na konkurs mogu da se prijave mladi poljoprivredni proizvođači starosti do 45 godina, bračni parovi, vanbračni parovi  i samohrani roditelji. Uslovi za učešće na javnom konkursu podrazumevaju da su lica koja konkurišu državljani Republike Srbije, da su punoletna, da imaju manje od 45 godina, da nisu osuđivana, i da nisu vlasnici ili suvlasnici nekretnina.

Tekst javnog konkursa i potrebni obrasci nalaze se na sajtu Ministarstva za brigu o selu. 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.