Smederevska Palanka

166 GODINA ŠKOLE U AZANjI

Škola u Azanji, koja sada nosi naziv OŠ „Radomir Lazić“, obeležava ove godine 166 godina svog postojanja. Kao i prethodnih godina, i za ovu godinu je pripremljen raznovrstan program obeležavanja koji će trajati puta četiri dana, od 18. do 21. aprila 2017. godine. Ove godine dve ključne teme koje će prožimati gotovo sve aktivnosti jesu Ćirilica i Otadžbina.

Sve počinje prvim radnim danom nakon Vaskrsa u utorak, 18. aprila, kada je predviđen SPORTSKI DAN. Tada će biti organizovani takmičenje u Tematskom orijentiringu za sve učenike naše škole. Takmičenje se realizuje u saradnji sa Orijentiring savezom Srbije. U periodu dok se zbrajaju rezultati biće odigrane i dve fudbalske utakmice sa odgovarajućim ekipama OŠ „Vuk Karadžić“ iz Smederevske Palanke.

Sreda- 19. april, pijačni dan u Azanji, je prilika i da se meštani Azanje upoznaju sa rukotvorinama svojih najmlađih jer će u centru sela biti organizovana prodajna izložba učeničkih radova. Nakon toga, u 11 sati u Domu kulture zakazano je druženje učenika sa jednim od naših najpoznatijih pesnika za decu, Mošom Odalovićem. U večernjim satima, u 19 sati u Domu kulture, zakazan je Koncert etno i duhovne muzike, poklon škole i njenih bivših i sadašnjih učenika za sve učenike i meštane Azanje. Taj dan smo nazvali DAN ZA UMETNOST.

Za četvrtak je predviđeno organizacija dve aktivnosti. Najpre će u 12 sati, u Domu kulture, biti odigrana repriza naše predstave „TAMO DALEKO na Krfu i Vidu“, a za večernje sate, u 18 sati, je predviđena projekcija filma „Enklava“ za učenike naše škole.

CENTRALNI DAN, koji je ujedno i završni, obeležavanja je petak 21, april. Upravo tog datume je škola u Azanji i osnovana 1851. godine. U Domu kulture u 11 sati biće priređena priredba za učenike, a u večernjim časovima, u 18 sati, predviđena je Svečana akademija koja nosi naziv „Ćirilica i Otadžbina“.

Raznovrstan program je garancija za uspeh. Pozivamo vas da i vi budete deo našeg sveta u pomenuta četiri dana.

 

Damir S. Živković

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.