Smederevska Palanka

Ambasador Republike Koreje Li Đeung posetio Smederevsku Palanku i Fabriku ”Kjungšin Kejbl” 

Novi ambasador Republike Koreje u Srbiji Li Đeung posetio je Smederevsku Palanku i Fabriku ”Kjungšin kejbl”.

Njegova ekselencija ambasador Li Đeung je odlučio da prva zvanična poseta bude baš Smederevskoj Palanci i Fabrici „Kjungšin Kejbl“, ali, kako je naveo, neće biti poslednja.

-Imao sam veoma prijatan sastanak sa predsednikom Opštine Nikolom Vučenom i direktorom Fabrike. Ovaj sastanak je bio veoma produktivan. Ovo je moja prva poseta Palanci, a planiram da dolazim često jer sam ovde već stekao prijatelje. Nadam se da ćemo ponuditi više poslova ovde i doprineti razvoju ekonomije, kako ovog grada, tako i Srbije – rekao je ambasador Li.

Ambasador Li je poručio da će nastaviti rad svojih prethodnika na promovisanju Srbije kao odlične destinacije za investicije korejskih kompanija, kao i Smederevsku Palanku gde je izgrađena prva korejska fabrika.

Predsednik Opštine Nikola Vučen konstantovao je da je u poslednje vreme značajno povećana privredna saradnja sa Republikom Korejom, kao i trgovinska razmena.

–Zahvaljujem ambasadoru u svoje lično ime i u ime svih građana Palanke na današnjoj poseti, na važnosti ove posete. Republika Koreja je još jednom pokazala koliko je bitno da naše dve zemlje neguju dobre odnose na svim nivoima, od industrije, turizma preko kulture. Siguran sam da će današnja poseta ambasadora Lia doneti i Smederevskoj Palanci neke nove projekte koje ćemo u narednom periodu realizovati – rekao je Vučen.

Nakon sastanka u kabinetu predsednika Opštine Nikole Vučena Ambasador Li je, u pratnji svojih domaćina, obišao Fabriku ”Kjungšin Kejbl”.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.