Smederevska Palanka

Ministar Selaković u Smederevskoj Palanci

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja je posetio Opštinu Smederevska Palanka i tom prilikom obišao poljoprivredno zemljište koje je bilo poplavljeno u ataru sela Ratare.
Ministar je u pratnji Nikole Vučena predsednika Opštine obišao mostove na Kubršnici i Velikom lugu na putu za Ratare. Ministar je upoznat sa oštećenjima na putnoj infrastrukturi koja su nastala usled prošlonedeljnih poplava. To se pre svega odnosi na most i deonicu puta prema Mramorcu, dva mosta i deonicu puta u naselju  Ratare, kao i oštećenja na putnim pravcima u  Kusatku, Glibovcu i Pridvoricama. Takođe, ministar se u razgovoru sa meštanima informisao i o šteti koja je nastala na poljoprivrednim površinama, a za koje Vlada RepublikeSrbije pronalazi rešenje da se pomogne poljoprivrednicima.

Ministar Selaković je istako da su sela Ratari, Kusadak i Glibovac u ovoj poplavi pretrpela veliku štetu i da je pod vodom bilo oko 1200 hektara oranica tako da je pričinjena velika šteta.

Ulaganja u prethodnih devet godina su dovela do toga da ovog puta naselja nisu bila ugrožena poplavnim talasom a Vlada će svakako pomoći poljoprivrednicima u saniranju štete.

Selaković je obišao i put za selo Ratari kojio je takođe pretrpeo veliku štetu i rekao da je obavešteno Ministarstvo graćevina  i  Putevi Srbije i da će ubrzo izaći na teren da procene štetu i nakon toga da će izraditi plan sanacije, pošto je ovaj put ugrožen poplavom još od 2014..

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.