Smederevska Palanka

Palančani ove sezone bez bazena – Opština raskida štetan ugovor sa preduzećem ”Vode Sinđelić” RUC Ždrelo

Gradski olimpijski bazen ”Milan Elezović” u Smederevskoj Palanci, po svemu sudeći, ove sezone neće raditi. Razloge za to obelodanio je predsednik Opštine Nikola Vučen, koji je obavestio sugrađane o detaljima ugovora kojim je bivša vlast kompletan objekat dala na korišćenje preduzeću ”Vode Sinđelić” RUC Ždrelo i to na period od 50 godina uz kiriju od samo 2000 evra po sezoni.

Povodom toga, Opštinsko veće je pokrenulo postupak za raskid ugovora, koji je ocenjen kao veoma štetan.

-Poštovani sugrađani, Opštinsko veće Opštine Smederevska Palanka utvrdilo je Odluku kojom se ovlašćuje predsednik opštine Nikola Vučen da sprovede postupak sporazumnog raskida ugovora o zakupu gradskog olimpijskog bazena „Milan Elezović“, zaključenog između Opštine i preduzeća „Voda Sinđelić“ RUC Ždrelo doo, koji je potpisan na 50 godina odnosno do 2065. godine (uz nadoknadu od 2000 evra po godini). Ovo je bio jedan od najštetnijih ugovora po našu Opštinu, koji smo nasledili iz prethodnog perioda. Postupak raskida ugovora trajao je dugo, jer smo pronalazili najbolje rešenje kako bismo imali što manje štete po opštinski budžet.U narednih mesec dana očekujemo potpisivanje sporazumnog raskida ugovora, i na taj način Opština Smederevska Palanka posle punih osam godina vraća bazen svojim sugrađanima. Ove sezone bazen neće raditi jer će u narednom periodu uslediti dodatna ulaganja u renoviranje bazena i pratećih sadržaja kako bismo objekat pripremili za iduću letnju sezonu – objavio je predsednik Opštine Nikola Vučen.

Treba istaći i da je cena kupanja na palanačkom bazenu godinama bila mnogo viša nego u susednim gradovima, pa su Palančani spas od vrućine pronalazili u komšiluku, najčešće na bazenu u Velikoj Plani.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.