Смедеревска Паланка

Светосавска свечаност у Водицама у слици и речи: НА ПОНОС СВИМА

IMG_1940-Заједнички програм ђака и њихових пријатеља из Дечјег села

 

У Основној  школи у Водицама, која ради у саставу ОШ „Олга Милошевић“, одржана је традиционална светосавска свечаност. Почела је сечењем славског колача и заједничким програмом водичких ђака и њихових пријатеља из Дечјег села из Сремске Каменице.

Свечаре и њихове госте поздравио је председник Општине Смедеревска Паланка Радослав Милојичић-Кена, изразивши на самом почетку лично задовољство што присуствује једном оваквом догађају. Он је посебно нагласио да ће се локална самоуправа заузети да се IMG_1938започети радови на изградњи цркве приведу крају, адаптира школска зграда и учини напор да ово село  добије оно што му је најпотребније.

-Заиста је задовољство бити на једном оваквом месту – казао је Здравко Крунић, представник Дечјег села. – Пријатно је и сазнање да на целој земаљској кугли само српска деца и Срби имају славу, Светог Саву. И заиста је то свима  нама на понос.

Учитељ Милан Тодоровић подсетио је на славну прошлост Србије и велике догађаје из њене историје. Водички основци говорили су стихове посвећене Првом светском рату. У IMG_1935пригодном  рециталу доминирале су песме посвећене Светом Сави.

У сваком погледу ово је била једна у низу свечаности које учитељи Водица припремају са својим ђацима. За школску славу издали су и лист „Светосавац“ чије странице су одговарајућим поетским и прозним радовима испунили сами ђаци.

 

Д. Ј.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.