Topola

U Topoli počela tradicionalna manifestacija „Oplenačka berba grožđa“: SVEČANO U KARAĐORĐEVOM GRADU

0654ec63d1d6b0f180668b2995fa9835_M-52. „Oplenačku berbu“ zvanično je otvorio potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić

 

Tradicionalna manifestacija „Oplenačka berba grožđa“ i ove godine svečano je otvorena u Karađorđevom gradu, uz pesmu „Obraše se vinogradi“, podizanje zastave berbe i pucanj iz topa aberdara.

Ovu „52. Oplenačku berbu“ zvanično je otvorio potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, a brojnim uglednim zvanicama obratili su se i predsednik Opštine Topola  Dragan Živanović i predsednik Skupštine opštine Topola i narodni poslanik Dragan Jovanović.

berba_2015U prigodnom kulturno-umetničkom programu, koji je upriličen u okviru svečanog otvaranja manifestacije, učestvovali su KUD „Oplenac“ iz Topole i KUD „Spasovdanski vez“ iz Drenovca kod Paraćina.

Posle otvaranja „Oplenačke berbe 2015.“ ministar Ljajić u pratnji predsednika Skupštine opštine Jovanovića i direktorke TO „Oplenac“ Ljiljane Todorović, posetio je budući Vizitorski centar, koji se,zajedno sa Karađorđevim gradom i Oplencem, nalazi u sklopu jedinstvene kulturno istorijske celine.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.