Друштво

Изборна скупштина Удружења новинара Србије: НОВИ ПРЕДСЕДНИК ВЛАДИМИР РАДОМИРОВИЋ – НОВИНАР „ШУМАДИЈСКИХ ВЕСТИ“ ДРАГОЉУБ ЈАНОЈЛИЋ У УПРАВИ УНС

Нови председник УНС-а је Владимир Радомировић, а  новинар „Шумадијских вести“ и „Паланачких“ Драгољуб Јанојлић изабран је за члана Управе највећег новинарског удружења. То је учињено на изборној Скупштини УНС у Ивањици, којој је присуствовао и државни секретар у Министарству културе и информисања, Нино Брајовић.

Владимир Радомировић је 2010. године са неколико колега из „Политике“ направио „Пиштаљку“, портал за пријављивање и истраживање корупције.

Наш колега Драгољуб Јанојлић је богату и плодну новинарску каријеру започео у листу „Наша војска“ у Љубљани, а професионално наставио у РНО „Јасеница“ и Центру за информације Индустрије опреме и возила „Гоша“ у Смедеревској Паланци и „Политици експрес“ у Београду.

У два мандата био је главни и одговорни уредник „Гошиних“ гласила, а хонорарно је сарађивао у дневним листовима франкфуртске „Вести“, крагујевачки ЛИД и подгорички „Дан“. Први је добитник Награде за новинарску хуманост и друштвено ангажовано новинарство „Ђоко Вјештица“.

Објавио је 12 књига. Члан је Удружења књижевника Србије и Књижевног клуба „Пера Тодоровић“. Од априла 2016. је у пензији, али и даље пише за наш лист. Једном новинар, увек новинар.

Д. Ц.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.