Društvo

Izborna skupština Udruženja novinara Srbije: NOVI PREDSEDNIK VLADIMIR RADOMIROVIĆ – NOVINAR „ŠUMADIJSKIH VESTI“ DRAGOLjUB JANOJLIĆ U UPRAVI UNS

Novi predsednik UNS-a je Vladimir Radomirović, a  novinar „Šumadijskih vesti“ i „Palanačkih“ Dragoljub Janojlić izabran je za člana Uprave najvećeg novinarskog udruženja. To je učinjeno na izbornoj Skupštini UNS u Ivanjici, kojoj je prisustvovao i državni sekretar u Ministarstvu kulture i informisanja, Nino Brajović.

Vladimir Radomirović je 2010. godine sa nekoliko kolega iz „Politike“ napravio „Pištaljku“, portal za prijavljivanje i istraživanje korupcije.

Naš kolega Dragoljub Janojlić je bogatu i plodnu novinarsku karijeru započeo u listu „Naša vojska“ u Ljubljani, a profesionalno nastavio u RNO „Jasenica“ i Centru za informacije Industrije opreme i vozila „Goša“ u Smederevskoj Palanci i „Politici ekspres“ u Beogradu.

U dva mandata bio je glavni i odgovorni urednik „Gošinih“ glasila, a honorarno je sarađivao u dnevnim listovima frankfurtske „Vesti“, kragujevački LID i podgorički „Dan“. Prvi je dobitnik Nagrade za novinarsku humanost i društveno angažovano novinarstvo „Đoko Vještica“.

Objavio je 12 knjiga. Član je Udruženja književnika Srbije i Književnog kluba „Pera Todorović“. Od aprila 2016. je u penziji, ali i dalje piše za naš list. Jednom novinar, uvek novinar.

D. C.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.