КултураСмедерево

Дунав филм Фест од 11. до 16. септембра у Смедереву

Дунав филм Фест, који се ове године одржава од 11. до 16. септембра у Смедереву, представиће публици разноврстан програм сачињен од победника светских филмских фестивала, нових остварења редитеља које публика фестивала воли и добро познаје, као и занимљивих филмова који показују нове токове у европском филму.

Ове године поред главног програма, који се одржава у Малом граду смедеревске тврђаве, наставља се традиција приказивања Класика српског филма на Тргу код Карађорђевог дуда, као и најбољих европских хитова 2019. године на Броду Пристан.

У складу са светским трендовима, Дунав филм Фест ће ове године понудити својој публици и on line програм који организује у сарадњи са ПВОД платформом Мој ОФФ. Програми које ће публика моћи потпуно бесплатно да погледа су Нови румунски филм и Best of Europe.

У главном програму биће приказано десет филмова, од којих ће се седам такмичити за главну награду Фестивала „Дунавска Лађа“.
Програм Класици српског филма, на тргу код Карађорђевог дуда, доноси пет остварења међу којима су „Марш на Дрину“ редитеља Жике Митровића, „Октоберфест“ Драгана Кресоја, „Циганка“ Николе Танхофера и други.

Фестивал ће затворити филм „Име народа“, нашег истакнутог редитеља Дарка Бајића, 16. септембра у 19,30 часова у Малог граду смедеревске тврђаве.

Улазнице за филмове у Малом граду смедеревске тврђаве могу се купити по цени од 200 динара за цело вече, док су сви остали програми бесплатни. Целокупан програм доступан је на сајту Центра за културу Смедерево www.sdkultura.org.rs, као и на сајту Фестивала www.dunavfilmfest.rs.

Покровитељи Фестивала су Министарство културе и информисања и Град Смедерево.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.