Smederevska Palanka

Gimnazijalci iz BiH u gostima kod vršnjaka iz Smederevske Palanke

Učenici i nastavnici Gimnazije „Ivan Goran Kovačić“, iz Kiseljaka u Bosni i Hercegovini, borave u petodnevnoj poseti Smederevskoj Palanci i svojim kolegama iz Palanačke gimnazije. Poseta je realizovana u okviru projekta „Super Schools“.

Projekat, kome su kreativni učenici dali naziv „Pojedinačno smo kap, zajedno smo izvor“, ima za cilj da promoviše pomirenje i saradnju među mladima, dijalog između škola i lokalnih zajednica. Putem razmene učenika i nastavnika i različitih interkulturalnih aktivnosti, mladima se omogućava da se povežu sa svojim vršnjacima iz regiona Zapadnog Balkana i da zajednički učestvuju u društvenom, ekonomskom i kulturnom razvoju regiona.

Goste iz BiH primio je i predsednik Opštine Nikola Vučen i poželeo im prijatan boravak u Smederevskoj Palanci, uz nadu da će ovde steći nova prijateljstva i otići sa lepim uspomenama, a potom je putem video poziva razgovarao sa načelnikom opštine Kiseljak, Mladenom Mašurićem-Ramljakom. U razgovoru su predstavili jedan drugome svoje opštine govoreći o kulturnim i istorijskim znamenitostima i došli do zajedničkog predloga o bratimljenju dve opštine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.