Smederevska Palanka

Posle četiri sata prekinuta sednica Skupštine opštine Smederevska Palanka: OPOZICIJA ISTICALA NEZAKONITOST U RADU I PRETNjE ODBORNICI DS-A OD STRANE POJEDINACA IZ SNS-A

Skupstina_1_160830_164857-Nastavak sednice u petak 2. septembra u 8 časova

 

Treća sednica Skupštine opštine Smederevska Palanka počela je minutom ćutanja i odavanjem počasti tragično preminulom odborniku koalicije SPO-DSS, profesoru Zlatanu Bećiću.

Ova sednica prekinuta je posle četiri sata žestoke rasprave i ozbiljnih primedbi od strane opozicije na nezakonitost u radu najvišeg organa vlasti u Opštini Smederevska Palanka.

Odbornici opozicije Radoslav Milojičić-Kena, Rodoljub Stanimirović i Slavoljub Đurić prilikom utvrđivanja zapisnika naglasili su, uz argumentaciju, da su odluke sa prethodne sednice SO, oko izbora vd direktora i članova upravnih i nadzornih odbora u javnom sektoru – nezakonite.

Predsednik SO, Vladan Vuković, odgovorio je da je bilo grešaka u zapisniku sa minulog zasedanja, oko izbora članova upravnih i nadzornih odbora i potom predložio da se to ispravi u zapisniku, što je izazvalo nove diskusije od strane opozicionih odbornika o nezakonitom radu Skupštine opštine.

Čini se da je najviše bure na ovoj sednici izazvala ostavka odbornice Demokratske stranke, Marije Arsenijević, koja je to obrazložila ličnim razlozima, da bi potom Radoslav Milojičić Kena objasnio da je ona podnela ostavku zbog pretnji koje je dobijala od strane članova Srpske napredne stranke Vladana Vukovića, Snežane Petrović i Milice Poštić iz Smederevske Palanke i Aleksandra Senića iz Rače i njihovih zahteva da ne dolazi na sednice jer će izgubiti posao, a da su pretnje upućene i članovima njene porodice.

Jedan od prozvanih, predsedavajući Vuković, na to je odgovorio da ne poznaje odbornicu i da optužbe nisu tačne.

Ostavku na mesto odbornika u pisanoj formi podneo je i Ivan Nikodijević (SNS), a konstatovan je i prekid mandata Zlatanu Bećiću.

Na kraju ovog dela zasedanja, koje će se nastaviti u petak 2. septembra u osam časova, usvojena je samo jedna tačka obimnog dnevnog reda.

 

 

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.