Smederevska Palanka

U Smederevskoj Palanci izabrano novo rukovodstvo: NIKOLA VUČEN PONOVO PREDSEDNIK OPŠTINE, RADMILA RADISAVLjEVIĆ PREDSEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE

U Smederevskoj Palanci je održana konstitutivna sednica Skupštine opštine na kojoj je izabrano novo rukovodstvo.

Do izbora novog predsednika SO sednicom je predsedavao najstariji među odbornicima, Srećko Vujović.

Na početku sednice predsednik Opštinske izborne komisije, Danilo Labus podneo je izveštaj Komisije o sprovedenim izborima za odbornike. Nakon izbora Verifikacionog odbora potvrđeni su mandati odbornicima i usvojen privremeni Poslovnik o radu Skupštine.

Prvi put je predstavnica lepšeg pola izabrana na čelni položaj u lokalnoj Skupštini opštine, Radmila Radisavljević, a njen zamenik biće Brankom Stupić. Za prvog čoveka Opštine ponovo je izabran dosadašnji predsednik, Nikola Vučen, a za njegovog zamenika Đurđina Mladenović.

Radmila Radisavljević, predsednica Skupštine opštine
Branko Stupić, zamenik predsednika Skupštine opštine
Nikola Vučen, predsednik Opštine
Đurđina Mladenović, zamenica predsednika Opštine

Opštinsko veće u novom sazivu brojaće sedam članova i to: Voja Nedeljković, Tatjana Petrović, Aleksandar Perišić, Milan Matejić, Katarina Radojević, Perica Paunović i Goran Nikolić. Danka Bogunović je imenovana za sekretara SO.

Predsednik Opštine, Nikola Vučen podneo je ekspoze o ciljevima za brži razvoj opštine i projektima koji će biti realizovani u naredne četiri godine.

Na ovoj sednici doneta su rešenja o prestanku dužnosti predsednika i članova Mandatno-imovinske komisije, Komisije za administrativna pitanja, Saveta za pravna pitanja, Saveta za finasije, i imenovani su novi predsednici i članovi pomenutih komisija i saveta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.