Спорт

Успех репрезентације Србије на 6. Првенству Југоисточне Европе: ПЉУСАК МЕДАЉА

scan-160923-0001-Са 11 освојених медаља, репрезентација Србије заузела је пето место

 

Шесто Првенство Југоисточне Европе за јуниоре, сениоре и ветеране одржано је у Струмици (Македонија) од 7. до 11. августа ове године уз учешће преко 300 такмичара из 12 земаља:  Турске, Бугарске, Румуније, Молдавије, Грчке, Албаније, Словеније, Хрватске, БиХ,  Црне Горе, Србије и Македоније. Паралелно је одржано и такмичење – „Струмица опен“.

Репрезентација Србије имала је 15 такмичара (уместо 24), а ветеранска репрезентација само шест. За репрезентацију Србије наступила су два такмичара из ОК „Јасеница“: Михајло Чабраја и Маја Ћосић, а за репрезентацију ветерана Миодраг Радосављевић. Одржане су четири трке у спринту, на средњим и дугим дистанцама и у штафети.

Михајло Чабраја, иако још почетник, оправдао је позив селектора, истрчао је све четири трке и постигао задовољавајуће резултате. Од њега се у будућности може очекивати да ће постати  стални репрезентативац јер поседује изванредне предиспозиције потребне за оријентиринг.

Маја Ћосић у елитној категорији, у веома јакој конкуренцији, освојила је треће место на средњим дистанцама, што је одличан резултат, имајући у виду да је учествовало више од 30 такмичарки. У спринту је била једанаеста, на дугим дистанцама седма, а у штафети Србије четврта.

scan-160923-0002Репрезентативци Србије заузели су пето место, освојивши  11 медаља: једну златну, четири сребрне и шест бронзаних а најуспешнији у репрезентацији Србије била су три брата Билић са шест медаља. Најбоља репрезентација била је Турска.

За репрезентацију Србије за ветеране  Миодраг Радисављевић освојио је златну медаљу у спринту и сребрну на дугим дистанцама, а четврто место у штафети. Такође, у ноћном оријентирингу за „Струмица-опен“ био је победник за ветеране, освојивши златну медаљу.

Репрезентација Србије за ветеране, иако у  непотпуном саставу, заузела је пето место. Најбољи су били ветерани из Бугарске.

Терени су били веома тешки са великом висинском разликом. Стазе су биле изванредно конципиране, изискујући максимално оријентиринг знање и физичку припремљеност.

Такмичари ОК „Јасеница“ наставили су традицију освајања медаља наступајући за репрезентацију Србије у оријентирингу.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.