Sport

Uspeh reprezentacije Srbije na 6. Prvenstvu Jugoistočne Evrope: PLjUSAK MEDALjA

scan-160923-0001-Sa 11 osvojenih medalja, reprezentacija Srbije zauzela je peto mesto

 

Šesto Prvenstvo Jugoistočne Evrope za juniore, seniore i veterane održano je u Strumici (Makedonija) od 7. do 11. avgusta ove godine uz učešće preko 300 takmičara iz 12 zemalja:  Turske, Bugarske, Rumunije, Moldavije, Grčke, Albanije, Slovenije, Hrvatske, BiH,  Crne Gore, Srbije i Makedonije. Paralelno je održano i takmičenje – „Strumica open“.

Reprezentacija Srbije imala je 15 takmičara (umesto 24), a veteranska reprezentacija samo šest. Za reprezentaciju Srbije nastupila su dva takmičara iz OK „Jasenica“: Mihajlo Čabraja i Maja Ćosić, a za reprezentaciju veterana Miodrag Radosavljević. Održane su četiri trke u sprintu, na srednjim i dugim distancama i u štafeti.

Mihajlo Čabraja, iako još početnik, opravdao je poziv selektora, istrčao je sve četiri trke i postigao zadovoljavajuće rezultate. Od njega se u budućnosti može očekivati da će postati  stalni reprezentativac jer poseduje izvanredne predispozicije potrebne za orijentiring.

Maja Ćosić u elitnoj kategoriji, u veoma jakoj konkurenciji, osvojila je treće mesto na srednjim distancama, što je odličan rezultat, imajući u vidu da je učestvovalo više od 30 takmičarki. U sprintu je bila jedanaesta, na dugim distancama sedma, a u štafeti Srbije četvrta.

scan-160923-0002Reprezentativci Srbije zauzeli su peto mesto, osvojivši  11 medalja: jednu zlatnu, četiri srebrne i šest bronzanih a najuspešniji u reprezentaciji Srbije bila su tri brata Bilić sa šest medalja. Najbolja reprezentacija bila je Turska.

Za reprezentaciju Srbije za veterane  Miodrag Radisavljević osvojio je zlatnu medalju u sprintu i srebrnu na dugim distancama, a četvrto mesto u štafeti. Takođe, u noćnom orijentiringu za „Strumica-open“ bio je pobednik za veterane, osvojivši zlatnu medalju.

Reprezentacija Srbije za veterane, iako u  nepotpunom sastavu, zauzela je peto mesto. Najbolji su bili veterani iz Bugarske.

Tereni su bili veoma teški sa velikom visinskom razlikom. Staze su bile izvanredno koncipirane, iziskujući maksimalno orijentiring znanje i fizičku pripremljenost.

Takmičari OK „Jasenica“ nastavili su tradiciju osvajanja medalja nastupajući za reprezentaciju Srbije u orijentiringu.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.