Društvo

Naprednjaci u Smederevskoj Palanci deluju protiv interesa građana i razvoja opštine: PRITISKAJU INVESTITORA I UGROŽAVAJU IZGRADNjU TURISTIČKOG CENTRA NA PALANAČKOM KISELjAKU

FREJM__GILE_150715_93537-300x214Vlasnik „Ždrela“ i „Sokobanjske terme“, koji je i investitor i zakupac Olimpijskog bazena „Milan Elezović“ u Smederevskoj Palanci,, i kupac zemljišta oko ovog objekta,  Dragiša Milojević, do sada je u renoviranje uložio oko 50 hiljada evra, ali je veoma razočaran pritiscima, ucenama i preprekama od pojedinih članova palanačkog ogranka Srpske napredne stranke, kojima kao da nije u interesu razvoj i otvaranje novih radnih mesta.

On je demantovao sve optužbe da rad bazena ugrožava snabdevanje termomineralnom vodom „Banje Kiseljak“, kako je ranije više puta govorio direktor OB „Stefan Visoki“, koji je i drugi čovek palanačkih Naprednjaka, dr Goran Bogdanović.

Reagujući na optužbe da je zdravstveni centar fizikalne terapije „Banja Kiseljak“, ostao bez tople vode, Dragiša Milojević je to demantovao i rekao da rad Gradskog bazena sa termalnom vodom ni malo ne smeta odvijanju fizikalne terapije. Prema njegovim rečima, –

-Topla voda se ne koristi preko dana na bazenu, dok radi fizikalna terapija i  samim tim Banja nije ugrožena. Uopšte ne ugrožavamo fizikalnu terapiju i sve to je politički iskonstruisano od strane funkcionera lokalnog SNS-a – naglasio je Milojević.

Zanimljivo je da je Milojević, takođe, član Srpske napredne stranke, ali ističe da nije po partijskoj liniji došao u Smederevsku Palanku i da ne meša posao i politiku, a da poštuje legitimnu vlast.

Inače, prema ugovoru, investitor je u obavezi da u naredne dve godine uloži oko tri miliona evra u izgradnju ovog Turističko-banjsko-rekreativnog centra.

BAZEN_150701_83221-520x245U toku zime trebalo bi da bude pušten u rad jedan bazen sa toplom vodom, a na kraju izgradnje čitav kompleks će imati i hotel od 3000 m2 sa restoranima i sobama po evropskim standardima, otvorene i zatvorene bazene površine 1800 m2 sa toboganima, kao i sportski centar.

Čitav kompleks trebalo bi da ima oko 5000 m2, gde bi se zaposlilo oko 150 radnika.

-Učiniću sve da ne podlegnem pritiscima i prekinem izgradnju, jer pored dobre saradnje sa čelnicima lokalne samouprave, osećam podršku građana Smederevske Palanke – rekao je Milojević.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.