Друштво

Напредњаци у Смедеревској Паланци делују против интереса грађана и развоја општине: ПРИТИСКАЈУ ИНВЕСТИТОРА И УГРОЖАВАЈУ ИЗГРАДЊУ ТУРИСТИЧКОГ ЦЕНТРА НА ПАЛАНАЧКОМ КИСЕЉАКУ

FREJM__GILE_150715_93537-300x214Власник „Ждрела“ и „Сокобањске терме“, који је и инвеститор и закупац Олимпијског базена „Милан Елезовић“ у Смедеревској Паланци,, и купац земљишта око овог објекта,  Драгиша Милојевић, до сада је у реновирање уложио око 50 хиљада евра, али је веома разочаран притисцима, уценама и препрекама од појединих чланова паланачког огранка Српске напредне странке, којима као да није у интересу развој и отварање нових радних места.

Он је демантовао све оптужбе да рад базена угрожава снабдевање термоминералном водом „Бање Кисељак“, како је раније више пута говорио директор ОБ „Стефан Високи“, који је и други човек паланачких Напредњака, др Горан Богдановић.

Реагујући на оптужбе да је здравствени центар физикалне терапије „Бања Кисељак“, остао без топле воде, Драгиша Милојевић је то демантовао и рекао да рад Градског базена са термалном водом ни мало не смета одвијању физикалне терапије. Према његовим речима, –

-Топла вода се не користи преко дана на базену, док ради физикална терапија и  самим тим Бања није угрожена. Уопште не угрожавамо физикалну терапију и све то је политички исконструисано од стране функционера локалног СНС-а – нагласио је Милојевић.

Занимљиво је да је Милојевић, такође, члан Српске напредне странке, али истиче да није по партијској линији дошао у Смедеревску Паланку и да не меша посао и политику, а да поштује легитимну власт.

Иначе, према уговору, инвеститор је у обавези да у наредне две године уложи око три милиона евра у изградњу овог Туристичко-бањско-рекреативног центра.

BAZEN_150701_83221-520x245У току зиме требало би да буде пуштен у рад један базен са топлом водом, а на крају изградње читав комплекс ће имати и хотел од 3000 м2 са ресторанима и собама по европским стандардима, отворене и затворене базене површине 1800 м2 са тобоганима, као и спортски центар.

Читав комплекс требало би да има око 5000 м2, где би се запослило око 150 радника.

-Учинићу све да не подлегнем притисцима и прекинем изградњу, јер поред добре сарадње са челницима локалне самоуправе, осећам подршку грађана Смедеревске Паланке – рекао је Милојевић.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.