Kultura

Održana promocija knjiga Dejana Crnomarkovića na Sajmu knjiga u Beogradu

img_0141Na Sajmu knjiga u Beogradu, na štandu i u organizaciji PU „Lokal pres“, održana je promocija dve knjige pesama autora Dejana Crnomarkovića, „Deo nemira“ (Biblioteka „Milutin Srećković“, Smederevska Palanka) i „O izgubljenim danima“ („Direct publishing“, Atina), koje su objavljene između dve sajamske manifestacije.

Promociju je otvorila Snežana Milošević, generalna sekretarka PU „Lokal pres“, koja je istakla zadovoljstvo što se promocija održava na štandu udruženja lokalnih medija, čiji su član i Nezavisne varoške novine „Palanačke“ u kojima radi autor, a potom je sa puno uvažavanja govorila o knjigama koje se predstavljaju publici.

img_0139Autor je, uz zahvalnost organizatoru na sjajnom uvodnom govoru, naglasio da mu je ovo prva samostalna promocija na tako značajnoj manifestaciji kao što je Sajam knjiga u Beogradu, na koji se vraća posle 26 godina i nekih ranijih grupnih predstavljanja.

-Posebno bih zahvalio mojoj sugrađanki Tatjani Simonović, koja će pesme čitati na grčkom jeziku jer želim da publika čuje kako to zvuči, a onda ćemo pročitati i na našem. Interesantno je da je na promociji u Atini traženo od mene da pročitam bar jednu pesmu na srpskom jer su oni želeli da i to čuju – rekao je, između ostalog autor.

U okviru ovog događaja upriličena je i prodaja Crnomarkovićevih knjiga, kao deo Humanitarne akcije koju realizuje PU „Lokal pres“, za pomoć obolelom dečaku.

img_0131 img_0122 img_0125 img_0124

 

D. Janojlić

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.