Smederevska Palanka

Ispred HK „Goša“ u Smederevskoj Palanci organizovan protest Udruženja za zaštitu bivših radnika

GOSA_PROTEST_RADNIKA_150826_85056Udruženje za zaštitu prava bivših radnika kojima je ostalo još najviše pet godina do penzije, organizovalo je protestni skup u Smederevskoj Palanci.

Protest je organizovan ispred ulaza u HK „Goša“, a razlog održavanja ovog skupa je izmena i dopuna Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju, koji je stupio na snagu 1. januara 2015. godine po kome će radnicima koji su prihvatili socijalne programe penzije biti umanjene za oko 20,4 odsto.

Prema rečima Zorana Đurđevića, – 40 godina staža više nije dovoljno da se ode u punu penziju nego se dobija prevremena penzija koja ima trajno umanjenje od u proseku tri penzije godišnje – istakao je Zoran Đurđević, zamenik predsednika Udruženja za zaštitu bivših radnika. – Pregovori sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja su već vođeni ali trajno rešenje nije pronađeno i zato na ovaj način tražimo da budemo tretirani po Zakonu koji je bio na snazi u momentu dogovaranja socijalnog programa.

On je naglasio da radnike štiti i Ustav Republike Srbije koji garantuje važenje dogovorenih uslova po socijalnom programu na dan njihovog prihvatanja, odnosno potpisivanja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.