Смедеревска Паланка

У Смедеревској Паланци почињу девете „Враголасте позориштарије“

11999598_510745669090702_3991651057773932811_oПоводом почетка  деветих „Враголастих позориштарија“, у Градском позоришту Културног центра у смедеревској Паланци одржана је конференција за штампу, на којој су о организацији будућег фестивала говорили директор, Слободан Тошић, као и радници Градског позоришта, Јордана Аврамовић и Александар Мишић.

Традиционални фестивал дечијег позоришног стваралаштва, ове ће године бити одржан од 22. до 25. септембра, а на програму ће бити осам представа у такмичарској селекцији, и једна ревијална представа.

Прва представа у такмичарском програму биће изведена у уторак, 22. септембра, када ће ансамбл Градског позоришта из Јагодине одиграти „Бајку о чаробном брегу“, у три сата после подне. Већ у 18 часова на програму је друга фестивалска представа, „Чаробњак из Оза“, Општинског аматерског позоришта из Малог Црнића.

Наредног, 23. септембра, такође ће бити одигране две представе, у истим терминима као и претходног дана. Најпре „Алегорична депонија“, коју ће одиграти млади глумци Аматерског позоришта из Жабаља, а потом „Хилперик страшни разбојник“, Дома културе „Пиво Караматијевић“ из Прибоја.

Трећег фестивалског дана, у 15 и 18 часова, биће изведене представе ОШ „Вук Караџић“ и КУД-а Обилић из Крњева „Ратко и Јулијана“, и сурдуличког Културног центра „Ивица и Марица“.

Пре  жирирања и уручивања награда, у петак, 25. септембра, на програму су три представе. Прве две, у три и шест поподне биће игране у такмичарском програму, и то су „Успавана лепотица“ Драмског студија „Феникс 95“ из Радичевића и „Острво са Благом“, Дечијег драмског студија Градског позоришта из Бечеја, а док жири буде доносио одлуке о наградама, публика и чланови дечијих ансамбала биће у прилици да гледају представу која долази из Зворника (Република Српска), „Васо Пикасо“.

Организатор је ове године обезбедио веома угледан жири, којим ће председавати Фуад Табучић, професионални глумац и позоришни редитељ, док ће чланови бити Предраг Вуковић Пеђолино, телевизијски аутор дечијег програма, и познати луткарски уметник и глумац Драгиша Косара, док ће разговоре после представа водити доајен паланачког позоришта, Томислав Тома Митровић.

Покровитељ овог културног догађаја републичког ранга је Општина Смедеревска Паланка, а фестивал ће свечано отворити дугогодишња председница Организационог одбора фестивала, секретар Скупштине општине, Гордана Костић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.