Smederevska Palanka

U Smederevskoj Palanci počinju devete „Vragolaste pozorištarije“

11999598_510745669090702_3991651057773932811_oPovodom početka  devetih „Vragolastih pozorištarija“, u Gradskom pozorištu Kulturnog centra u smederevskoj Palanci održana je konferencija za štampu, na kojoj su o organizaciji budućeg festivala govorili direktor, Slobodan Tošić, kao i radnici Gradskog pozorišta, Jordana Avramović i Aleksandar Mišić.

Tradicionalni festival dečijeg pozorišnog stvaralaštva, ove će godine biti održan od 22. do 25. septembra, a na programu će biti osam predstava u takmičarskoj selekciji, i jedna revijalna predstava.

Prva predstava u takmičarskom programu biće izvedena u utorak, 22. septembra, kada će ansambl Gradskog pozorišta iz Jagodine odigrati „Bajku o čarobnom bregu“, u tri sata posle podne. Već u 18 časova na programu je druga festivalska predstava, „Čarobnjak iz Oza“, Opštinskog amaterskog pozorišta iz Malog Crnića.

Narednog, 23. septembra, takođe će biti odigrane dve predstave, u istim terminima kao i prethodnog dana. Najpre „Alegorična deponija“, koju će odigrati mladi glumci Amaterskog pozorišta iz Žabalja, a potom „Hilperik strašni razbojnik“, Doma kulture „Pivo Karamatijević“ iz Priboja.

Trećeg festivalskog dana, u 15 i 18 časova, biće izvedene predstave OŠ „Vuk Karadžić“ i KUD-a Obilić iz Krnjeva „Ratko i Julijana“, i surduličkog Kulturnog centra „Ivica i Marica“.

Pre  žiriranja i uručivanja nagrada, u petak, 25. septembra, na programu su tri predstave. Prve dve, u tri i šest popodne biće igrane u takmičarskom programu, i to su „Uspavana lepotica“ Dramskog studija „Feniks 95“ iz Radičevića i „Ostrvo sa Blagom“, Dečijeg dramskog studija Gradskog pozorišta iz Bečeja, a dok žiri bude donosio odluke o nagradama, publika i članovi dečijih ansambala biće u prilici da gledaju predstavu koja dolazi iz Zvornika (Republika Srpska), „Vaso Pikaso“.

Organizator je ove godine obezbedio veoma ugledan žiri, kojim će predsedavati Fuad Tabučić, profesionalni glumac i pozorišni reditelj, dok će članovi biti Predrag Vuković Peđolino, televizijski autor dečijeg programa, i poznati lutkarski umetnik i glumac Dragiša Kosara, dok će razgovore posle predstava voditi doajen palanačkog pozorišta, Tomislav Toma Mitrović.

Pokrovitelj ovog kulturnog događaja republičkog ranga je Opština Smederevska Palanka, a festival će svečano otvoriti dugogodišnja predsednica Organizacionog odbora festivala, sekretar Skupštine opštine, Gordana Kostić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.