Velika Plana

Pajtić povukao potez kakav posle 5. oktobra niko u Srbiji nije povukao

94815Predsedništvo Demokratske stranke jednoglasno je odlučilo o obavezi odbornika Demokratske stranke da promene odluku o smeni predsednika Opštine Velika Plana Dejana Šulkića iz Demokratske stranke Srbije, ponovo ga izaberu na to mesto i da upute izvinjenje građanima Velike Plane.

***

Svašta se poslednjih dana govorka u beogradskom „krugu dvojke“ o novim tumbanjima u srpskoj politici i sudbini Demokratske stranke.

Uprkos svemu, Pajtić ima nešto što niko posle 5. oktobra – čak i ako ima – nije pokazao.

Pokazao je da ima lične političke hrabrosti i poštenja i da je u stanju da prizna makar neke greške.

Evo dokaza.

Vučićevi naprednjaci su ovih dana uz pomoć odbornika DS-a smenili predsednika Opštine Velika Plana Dejana Šulkića. Pajtić je na to odreagovao sazivanjem stranačkog rukovodstva, o čijoj odluci se pojavila jedna jedina, ali za prilike u Srbiji indikativna rečenica:

„Predsedništvo Demokratske stranke jednoglasno je odlučilo o obavezi odbornika Demokratske stranke da promene odluku o smeni predsednika opštine Velika Plana Dejana Šulkića iz Demokratske stranke Srbije, ponovo ga izaberu na to mesto i upute izvinjenje građanima Velike Plane“.

***

U zaključku ove informacije treba dodati da je dan kasnije i raspušten Opštinski odbor Demokratske stranke u Velikoj Plani.

(preuzeto: Serbian point)

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.